Susijengi menetti suurimman tähtensä – Lauri Markkanen kertoo hätkähdyttävästä hetkestä hotellihuoneessa: "En saanut liikutettua"

Lauri Markkanen jättää olympiakarsinnat väliin olkapäävamman vuoksi: "Se pitää hoitaa nyt kuntoon"

Suomen miesten koripallomaajoukkueesta kantautui tänään erittäin huonoja uutisia, kun Lauri Markkanen kertoi jättävänsä olympiakarsintaan huipentuvan maajoukkuekesän kokonaan väliin olkapäävamman vuoksi. Vamma on vaivannut Markkasta pian jo puolen vuoden ajan.

Utah Jazz tiedotti maaliskuun lopussa, että Markkaselta jäisi todennäköisesti väliin koko loppukausi. Joukkueella oli tuossa kohtaa pelaamatta vielä kahdeksan runkosarjan ottelua. Kaikkiaan Markkanen oli toisella Utah-kaudellaan parketilla 55 ottelussa 82:sta.

– Marraskuussa missasin pari viikkoa, kun oli takareisivamma, mutta se on kunnossa. Loppukaudesta tuli puujalkatyyppistä vammaa, mikä kuuluu pelin luonteeseen. Se oli sellaista jokapäiväistä taistelua. Pienten vammojen kanssa mentiin ja pelailtiin. Olkapää on ollut isoin murhe, Markkanen kertoo.

Olkapää alkoi vaivata heti joulun jälkeen, mitä ilmeisimmin San Antoniota ja New Orleansia vastaan pelattujen vierasotteluiden yhteydessä.

– Kipu alkoi sillä tavalla yhtäkkiä, että heräsin hotellista aamulla ja en saanut liikutettua kättä melkeinpä mihinkään suuntaan. Se veti ihan jumiin.

– Voisin kuvitella, että edellisen päivän pelissä on käynyt jotain, mutta tässä lajissa ei voi ikinä titetää, mikä kontakti se on ollut vai oliko se jokin väärä liike. Jotain on saattanut tapahtua, mutta videolta ei ainakaan löytynyt mitään yksittäistä tilannetta, mistä se olisi voinut tulla.

Eläminen vamman kanssa on Markkasen mukaan ollut aaltoliikettä: välillä päivät ovat olleet parempia, välillä huonompia. Jossain kohtaa hän luuli jo päässeensä ongelmasta kokonaan eroon, mutta sitten se tuli takaisin.

Vaikutusta on ollut niin harjoitteluun kuin pelaamiseen.

– Työntöliikkeet ja pidot, joita pelissä tulee jatkuvasti, olivat aika vaikeita. Kyllä se ajoittain ihan heittoliikkeessäkin tuntui.

Markkanen ei osaa tässä kohtaa vielä tarkalleen arvioida, milloin hän pääsee taas entiselleen. Hän uskoo olevansa pelikunnossa jo syksyllä.

Leikkausta ei ole tehty, eikä sellaiselle pitäisi olla tarvettakaan.

– Ihan lihasperäinen vamma.

Utahin kausi päättyi 14. huhtikuuta, ja Markkanen on ollut aina siitä asti Yhdysvalloissa. Paluu Suomeen odottaa reilun viikon päässä. Kesäharjoittelu ja olkapään kuntoutus tehdään Suomessa.

–  Terveys ensin. Laitetaan olkapää kuntoon, ja onhan meillä tietyt jutut, mitä pitää treenata. On yksilöpelaamista, heiton luomista...

– Ne hoidetaan sitten, kun on mies kunnossa kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat