Lauri Markkasesta kammouutinen Suomelle

Lauri Markkanen jättää olympiakarsinnat väliin olkapäävamman vuoksi: "Se pitää hoitaa nyt kuntoon"

Suomen miesten koripallomaajoukkuetta nakertaa valtaisa takaisku, sillä Lauri Markkaselta jäävät kesän olympiakarsintaottelut terveyssyistä väliin. Markkanen kertoi asiasta Susijengin Teams-tilaisuudessa maanantaina.

Susijengi tavoittelee paikkaa Pariisin olympiakisoihin heinäkuun alussa Valenciassa pelattavassa olympiakarsinnassa. Suomi joutuu kuitenkin tulemaan toimeen ilman suurinta tähteään, olkapäävammaa potevaa Utah Jazzin NBA-huippu Markkasta, joka ei kesän aikana pelaa.

– Oli aika vaikea kausi. Julkisestikin oli paljon pieniä juttuja, minkä kanssa taistelin. Syy on olkapää. Loppukaudesta missasin sen takia pelejä. Se on sen verran pitkä vaiva, että se pitää laittaa nyt kuntoon. Ajallisesti en osaa vielä sanoa, mutta kyllä syksyllä ollaan taas jo pelikunnossa. Aika paljon on hommia painettu, ja ne eivät lopu, Markkanen sanoi.

– Kun kauden lopussa alkoi tulla noita, että ei pysty pelaamaan, silloin alettiin pohtia, että miltä kesä tulee näyttämään. Olemme puhuneet monen eri tahon kanssa. On ollut pelaajayhdistystä, agenttia ja perhettä. Kun kausi oli vaikea ja kropan kanssa oli taistelua, päädyimme tähän tällä hetkellä aika tuoreeseen päätökseen. Sitä on muutama viikko pohdittu, ja katsottu eri kanteilta.

Markkasen mukaan kyseinen lihasperäinen vamma alkoi tuntua ensimmäisen kerran joulun jälkeen, ja sen kanssa on ollut "hyviä ja huonoja hetkiä". Vamma on vaikuttanut niin harjoitteluun kuin pelaamiseen.

– Työntöliikkeet, pidot, mitä pelissä tulee jatkuvasti, olivat aika vaikeita. Jotkin asiat helpottuvat, kun pääsee adrenaliinissa peliin sisälle. Aika paljon oli kuitenkin asioita, jotka vaivasivat pelin aikana. Kyllä se ajoittain ihan heittoliikkeessäkin tuntui.

Leikkaukselle ei ole Markkasen mukaan ainakaan näillä näkymin tarvetta, mutta edessä on kuntoutusta.

– Kyllä se tästä vielä saadaan kuntoon.

Lue myös:

    Uusimmat