Lauantaina hetki poutaa, sunnuntaina sataa taas - katso alueelliset ennusteet

Viikonlopun sää on epävakainen. Lauantai on päivistä poutaisempi, sunnuntaina sataa taas paikoin runsaasti.

Tänään perjantaina sadekuuroja kulkee Etelä-Suomen yli. Toinen, heikompi sadealue tuo sateita Lappiin, tuntureille myös räntää. Väliin jää poutaisemman sään vyöhyke. Tien pinnat voivat yöllä jäätyä maan keskivaiheilla.

Lauantain sää on perjantaita poutaisempaa.

– Lauantaina päivällä on vain pieni kuurosateen mahdollisuus, mutta varmaa auringonpaistetta ei voi luvata minnekään. Seuraava jatkuvan sateen alue on tulossa jo lauantai-iltana länteen, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Ennen sadetta etelätuuli voimistuu merellä navakaksi.

Sunnuntaina sadealue on Suomen päällä. Tämän hetken ennusteen mukaan jatkuvimmat sateet ulottuisivat Länsi-Lapista Etelä-Suomeen. Sateet voivat olla paikoin runsaita.

Sää jatkuu sateisena myös ensi viikolla

Syyskuu on ollut sateinen. Eilisen runsaissa sateissa eniten satoi Kouvolan Anjalassa, 33 millimetriä vuorokaudessa. Esimerkiksi Helsingin Kaisaniemessä lähestytään jo koko syyskuun sade-ennätystä. Tähän mennessä sadetta on kertynyt 154,4 millimetriä, kun syyskuun ennätys on 159,3 millimetriä.

Syyskuun sateet ovat nostaneet etenkin etelän jokien ja ojien vedenpintoja korkealle. Vesi on paikoin noussut teille ja myös pellot ovat täynnä vettä.

Sää jatkuu nopeasti vaihtelevana myös ensi viikolla. Suomi pysyy edelleen sadealueiden reitillä.

Sateiden ennustettua reittiä voi seurata MTV3:n sääsivustolta.

Katso perjantaista sunnuntaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat