Mainos

Latvian hallituksesta lähti jo kolmas ministeri

Koko hallituksen jatko Latviassa on vaakalaudalla. Enemmistö kansasta on valmis hajottamaan myös maan parlamentin.

Latvian hallituksesta on lähtenyt jo kolme ministeriä, kun pääministeri Aigars Kalvitis tänään viimein hyväksyi ulkoministeri Artis Pabriksin eronpyynnön. Pabriks ilmoitti erostaan jo viime viikolla.

Pääministerin edustajan mukaan ulkoministerin tehtäviä hoitaa tilapäisesti kulttuuriministeri Helena Demakova.

Latvian talousministeri Juris Strods erosi hallituksesta perhesyihin vedoten jo syyskuussa. Alueministeri Aigars Stokenbergs taas sai Kalvitisilta lähtöpassit perjantaina.

Latvian koko hallituksen jatko on vaakalaudalla, koska sen aie erottaa Latvian korruptionvastaisen toimiston KNAB:n johtaja Aleksejs Loskutovs on kohdannut jyrkkää vastarintaa.

Latvian parlamentin on määrä äänestää Loskutovsin kohtalosta mahdollisesti jo tällä viikolla. Käytännössä parlamentti päättää samalla myös hallituksen luottamuksesta.

Lukuisten korruptioskandaalien repimän Latvian poliittinen kriisi on paisunut niin vakavaksi, että enemmistö kansasta olisi valmis hajottamaan myös parlamentin. Paikallisen TV3-kanavan tilaaman kyselyn mukaan parlamentin hajottamista ja uusia vaaleja kannatti 57 prosenttia ja vastusti vain 17,5 prosenttia vastaajista.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.