Latinohuuma kiihtyy, Ricky Martin johtaa joukkoja

Latinopopin räjähdysmäinen suosio ei osoita laantumisen merkkejä ja levyjä myydään kiihtyvään tahtiin. Puertoricolainen latinopopin ykkösnimiin kuuluva Ricky Martin irtonaisine lanteineen on merkittävästi auttanut latinomusiikin pääsyä viihteen valtavirtaan.

Ricky Martinilla riittää vientiä: ensin hän opetti virkaanastujaisjuhlallisuuksissa Yhdysvaltain uutta presidenttiä George W. Bushia hetkuttamaan lanteitaan oikeaoppisesti ja lennähti sitten Cannesiin esittämään uusimman hittinsä She Bangs kaupunkiin kokoontuneille 96 maan levypomoille.

Cannesissa on parhaillaan meneillään ääniteteollisuuden vuotuiset Midem-messut, joihin osallistuu 10 000 alan vaikuttajaa. - Yleisön innostus latinomusiikkiin on valtava niin espanjankielisen väestön piirissä kuin muuallakin, vahvistaa USA:n ääniteteollisuuden liiton RIAA:n pääjohtaja Hilary Rosen. Ricky Martinin rinnalla maailman musiikkiyleisöä villitsevät mm. Gloria Estefan, Jennifer Lopez, Carlos Santana ja Christina Aguilera.

Viime vuoden Grammy-palkinnoille ehdolla olleet 17 latinoartistia saivat kaikkiaan 35 ehdokkuutta ja menestyivät näyttävästi kaikissa kategorioissa. Tämän jälkeen levyteollisuus päätti, että oli korkea aika perustaa ihan oma Latino-Grammy-palkinto. Ensimmäiset Latino-Grammyt jaettiin viime syksynä.

Lue myös:

    Uusimmat