Mainos

Latinalaisen Amerikan oma Telesur-kanava aloitti lähetyksensä

Uusi Telesur-kanava tarjoaa latinalaisamerikkalaisen näkökulman maailman tapahtumiin. Kanavan päätoimitus on Venezuelan Caracasissa, ja lisäksi sillä on toimitukset seitsemässä muussa Etelä-Amerikan maassa sekä Washingtonissa.

Kansainväliset televisiokanavat saivat viikonloppuna uuden kilpailijan Latinalaisessa Amerikassa, kun Venezuelan presidentin Hugo Chavezin visioima Telesur aloitti lähetyksensä. Espanjankielisen Telesurin (Etelän televisio) tavoite on sen perustajien mukaan selkeä: tarjota latinalaisamerikkalainen näkökulma maailman tapahtumiin ja taistella yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten kanavien ylivaltaa vastaan.

- Telesur on perustettu tavoitteenaan rikkoa tämä tiedotusvalta ja tarjota ääni, joka on tähän saakka vaiennettu. Telesur on aloite kulttuuri-imperialismia vastaan, sanoi Venezuelan tiedotusministeri Andres Izarra.

Telesurin perustajina toimivat Venezuelan, Argentiinan, Kuuban ja Uruguayn hallitukset. Yhtiön taustavoimista löytyvät mm. Le Monde Diplomatique -lehden päätoimittaja Ignacio Ramonet ja brittiläinen vasemmistointellektuelli Tariq Ali.

Kanava lähettää aluksi ohjelmaa neljä tuntia päivässä, mutta sen on tarkoitus laajentua vuorokauden ympäri toimivaksi vielä tämän vuoden aikana.

Telesurin päätoimitus on Venezuelan Caracasissa, ja lisäksi sillä on toimitukset seitsemässä muussa Etelä-Amerikan maassa sekä Washingtonissa.

Epäilyjä kanavan riippumattomuudesta

Kriitikoiden mukaan on kuitenkin olemassa vaara, että Telesurista tulee vain Chavezin ase tämän kiihtyvässä sanasodassa Yhdysvaltain hallituksen kanssa. Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi äskettäin lain, jonka mukaan maan pitää aloittaa omien radio- ja tv-ohjelmien lähettäminen Venezuelaan vastavetona Telesurin epäillylle amerikkalaisvastaisuudelle.

Chavez vastasi olevansa valmis häiritsemään näitä lähetyksiä elektronisesti, mutta kiisti Telesurin olevan hänen käsikassaransa.

- Olen varma siitä, että Telesur säilyttää riippumattomuutensa, Chavez lupasi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.