Lastensuojelussa tarvitaan uusia palvelumuotoja

Pelastakaa Lapset -järjestön tekemän kyselyn mukaan lastensuojelun palvelumuodoille on suuri tarve. Sekä perheet että kunnat toivovat uusia psykososiaalisia palveluja, terapiaa, vertaisryhmiä ja konsultaatiota. Etelä-Suomessa tehdyn kyselyn tarkoituksena oli selvittää järjestön Helsingin Käpylään ensi vuonna nousevan Tiukula -talon lastensuojelun palvelujen tarvetta järjestön asiakasperheissä ja kunnissa.

Pelastakaa Lasten pääsihteerinä 1.9.2003 työnsä aloittava Hanna Markkula-Kivisilta sanoo, että erityisesti vapaaehtoistyötä lasten hyväksi tekevät tukiperheet kokevat suurta hätää lasten puolesta. "He toivovat neuvontaa ja konsultaatiota silloin, kun omat voimat eivät riitä tai perhe kohtaa lapsen kanssa pulmallisia tilanteita."

Kyselyn mukaan Pelastakaa Lasten asiakasperheet ja kunnat toivovat tuekseen vertaisryhmiä ja terapiapalveluja. Adoptio- ja sijaisperheet toivovat psykososiaalisia palveluja, eniten toivottiin neuvontaa ja konsultaatiota lasta hoitaville aikuisille ja vanhemmille. Myös vertaisryhmien tarve nähtiin suurena. Yli puolet adoptioperheistä toivoi myös juurimatkoja. Lisäksi adoptioperheet toivovat kieleen, kulttuuriin ja harrastuksiin liittyviä palveluja sekä apua lasten erityispulmiin. Näissä ryhmissä palveluja toivotaan eniten 7-12 -vuotiaille ja 13-17 -vuotiaille lapsille.

Tukiperheet toivovat adoptio-, maahanmuuttaja- ja sijoitetuille lapsille psykososiaalisia palveluja, neuvontaa ja konsultaatiota lasta hoitaville aikuisille ja vanhemmille sekä vertaisryhmiä lapsille. Terapiaa taas tarvitsisivat in etenkin kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille. Kyselyssä tuli esiin Internetin turvallinen käyttö, mihin apu voisi tulla tietokoneajokortista.

Pelastakaa Lapset selvitti lastensuojelupalvelujen kehittämistä tämän kevään aikana osana Minun elämäni -projektia, jonka pääteemana on lapsen kuuleminen, osallisuus ja vuorovaikutus.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja