Mainos

Lastensuojelun tilanne vaikeutunut

Lastensuojelun tilanne on vaikeutunut nopeasti pohjoista Suomea myöten. Samaan aikaan kun kunnat turvautuvat omien voimavarojen puutteessa sosiaalialan järjestöjen palveluihin, on ministeriön työryhmän ehdotus lastensuojelun rahoittamisen järjestämiseksi odottanut toteutumistaan jo vuoden.

Lastensuojelun tilanne on nopeasti vaikeutunut kautta Suomen. Esimerkiksi Lapissa lääninhallitus kuvaa lähes kaikkien kuntien tilanteen vaikeutumista räjähdysmäiseksi. Kuntien resurssit eivät tahdo riittää.

- Lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä avohuollossa on ainoastaan kuusi ja me olemme joutuneet hakemaan nyt uudenlaisia ratkaisuja lastensuojelun kehittämiseen, valittelee johtava sosiaalityöntekijä Eine Heikkinen.

Uudenlaisista ratkaisuista Heikkinen mainitsee yhteistyöryhmän lasten ja nuorten palveluissa. Rovaniemen kaupunki ja maalaiskunta kehittävät avohuoltopalveluita ja sijaishuoltopalveluita.

Yksi kuntien yhteistyökumppani on valtakunnallinen Nuorten ystävät yhdistys, jolla on muun muassa yli 50 nuorten tukiasuntoa eri puolilla Suomea ja joka pitää yllä Suomen suurinta koulukotia.

Samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esitys lastensuojelun rahoittamisjärjestelyistä on maannut vuoden toteutumatta. Esityksessä haluttaisiin osa kuntien valtionosuudesta korvamerkitä lastensuojeluun.

Kunnat huolehtisivat lastensuojelusta seuduittain yhteistyössä ja tasaisivat kustannukset. Toistaiseksi esityksen taakse ei ole löytynytpoliittista yksimielisyyttä.
(MTV3/Hannu Alsta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.