Mainos

Lastenhoitajat: Liikaa riskitilanteita päivähoidossa

Suomen Lastenhoitolan liitto ry. on huolissaan lasten turvallisuudesta päivähoidossa. Liitto kertoo, että sille on tullut lukuisia yhteydenottoja hoitohenkilökunnan vähäisestä määrästä suhteessa lapsilukuun.

Liiton jäsenet ovat olleet jo pitkään huolissaan lasten päivittäisestä turvallisuudesta. Päiväkodeissa toimitaan toistuvasti riskirajoilla, liitto toteaa julkisuuteen toimittamassaan kannanotossa. Liitto korostaa, että Espoossa lapsen kuolemaan johtaneen onnettomuuden ei haluta toistuvan.

Lastenhoitoalan liiton saamien tietojen mukaan hoito- ja kasvatushenkilöstön huoleen ei ole vastattu asiallisesti. -Olemme olleet yhteydessä sekä paikallisiin että valtakunnallisiin päättäjiin, mutta laihoin tuloksin, liitto toteaa.

Liiton mielestä etenkin hoitajien sairas- ja vuosilomien aikana suhdeluvut ylitetään roimasti. Perusteluina on usein tilapäisyys. Kuinka pitkä tilapäisyys voi olla, sitä ei kukaan halua määritellä, liitto toteaa.

Suomen Lastenhoitolan liitto korostaa, että asetukseen mukaan yli kolmivuotiaita lapsia hoitajaa kohden voi olla seitsemän. Alle kolmivuotiaiden kohdalla suhdeluku on yhtä hoitajaa kohden neljä lasta. Asetuksen noudattamisessakin on liukumaa, kolmella hoitajalla voi olla 23 lasta, liitto toteaa.
Lastenhoitoalan ammattilaiset kysyvät kannanotossaan, miten on mahdollista, että yhdelle työntekijälle voidaan sälyttää kolmen ihmisen työt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.