Lasten synttärit järjestetään yhä enemmän kodin ulkopuolella – hinnat satoja euroja!

Syntymäpäivillä on suuri merkitys lapsille ja juhlia odotetaan pitkään. Noin 5 ikävuoden tienoilla odotukset juhlia kohtaan vain kasvavat ja voi olla ettei kotona leivottu kakku enää riitä. Varsinkin kouluikäisten synttäreitä vietetään yhä enemmän kodin ulkopuolella. Valmiiksi tilattavia juhlapaketteja on tarjolla valtavasti.

HopLopin toimitusjohtaja Tomi Pulkki kertoo, että valmiit juhlakonseptit ovat olleet heillä yhtenä tuotteena HopLopin alusta eli vuodesta 2006 asti. Tuolloin valmiita lasten synttäripaketteja tarjottiin lähinnä hampurilaisravintoloissa ja koko markkina oli Suomessa aika uutta. Nykyään tarjontaa on valtavasti ja juhlia voi järjestää missä tahansa keilahallista kiipeilykeskukseen.

– Huoltoasema-synttäreitä en ole nähnyt, mutta muuten tarjontaa on paljon, Pulkki tiivistää.

HopLopin kanssa samoihin aikoihin toimintansa aloittaneesta Merirosvot Juhlapalvelussa kysyntä kasvaa koko ajan.

– Yleisesti voi sanoa, että nämä juhlat yleistyvät koko ajan, Synttäriohjaaja Joonas Ahola Merirosvot Juhlapalvelusta sanoo.

Valmiita synttäripaketteja on tarjolla ravintoloissa, huvipuistoissa ja erilaisissa urheilukeskuksissa. HopLop on Suomessa suosituimpia paikkoja järjestää lastenkutsuja.

– Mitään tilastoa suosituimmasta paikasta ei ole, mutta parhaimpina vuosina noin 200 000 tuhatta lasta vuodessa käy HopLop-synttäreillä.

Helpotus vai lisästressi

Ovatko ulkoistetut synttärijuhlat vanhemmille helpotus vai lisästressi? Monet vanhemmat kokevat erilaiset juhlakonseptit kilpavarusteluna ja juhlien koko ja hinta mietityttää monessa perheessä, varsinkin jos lapsia on enemmän.

Synttäripakettien tarjoajat vakuuttavat toista, valmiiksi tilattu paketti on kiireisille nykyvanhemmille helpotus eikä hintakaan ole sen kalliimpi kuin kotona järjestetyissä juhlissa.

– Aikuiset nauttii, kun lapset viihtyvät. Ei tarvitse itse esittää pelleä tai siivota omaa kotia, toteaa Kimmo Stude reippailukeskus Huimalasta.

Tomi Pulkin mukaan kilpavarustelua esiintyi silloin kuin synttärikonseptit olivat uusia, mutta ei nykyään.

Synttäriohjaaja Joonas Ahola Merirosvot Juhlapalvelusta vakuuttelee myös vanhempien tyytyväisyyttä.

– Yleisin palaute on se että päästiin helpolla ja ylimääräinen stressi jää pois. Hinta-laatu-suhdekin on hyvä, jos alkaa laskemaan kuinka paljon rahaa ja aikaa kuluu, jos kaiken järjestää itse.

Kallista lystiä

Kymmenen hengen synttäripaketin hinta vaihtelee 100 eurosta 400 euroon. Kalleimmissa paketeissa tarjoilut usein sisältävät myös lämmintä ruokaa ja mahdollisesti kiitoslahjan vieraille. Lisäkustannusta päivään tulee vielä päivänsankarin lahjasta ja jossain paikoissa aikuisten lipuista sekä virvokkeista.

Esimerkkihintoja

Paikka

10 lapsen halvin / kallein hinta

Huimala

220e / 400e

HopLop

195e / 260e

Merirosvo Juhlapalvelut /Sealife-synttärit

240e / 270e

Rosso

103e / 130e

Särkänniemi

225e / 350e

VM Karting Center

350e

Lahden keilahalli

150e

Leaf Areena (Turku)

172e

Huimalasta, HopLopista ja Merirosvot juhlapalvelusta kerrottiin, että lasten juhlia tilataan eniten noin alakoulu-ikäisille ja hieman nuoremmille. Yleisin ryhmän koko on 10 molemmin puolin. Synttäripakettien sisällöt vaihtelevat järjestäjän mukaan.

Mitä mieltä olet lastenjuhlista? Oletko kohdannut kilpavarustelua? Vastaa kyselyyn ja jätä kommentti, jossa kerrot miten juhlat teidän perheessä järjestetään!

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja