Mainos

Länsiafrikkalaisten laiton maahantulo järjestäytynyttä

Länsi-afrikkalaisten maahanpyrkijöiden tulo Kanarialle alkaa jo olla järjestäytynyttä toimintaa. EU:n rajavalvontaviraston suomalaisen pääjohtajan mukaan esimerkiksi Senegalissa on jo olemassa erityisiä matkanjärjestäjiä.

Internetistä löytyy jo yksityiskohtaisia ohjeita Eurooppaan pyrkiville.

Suomessa jo vuosikymmeniä asuneelle senegalilaiselle ohjeet ovat tutut. Senegalissa internet ei tosin ole kaikkien ulottuvilla.

- On vain pieni osa, jotka osaa lukea. Totta kai se sana kulkee. Ne uskoo sitä ihan vakavasti, koska jos se on niin helppoa, miksen mäkin. Joka toinen senegalilainen nuori mies haaveilee kyllä lähteä Eurooppaan., tutkija Silvain Sagne Helsingin yliopistosta kertoo.

EU:n rajavalvontavirasto Frontex johtaa operaatiota, joka valvoo mm. Senegalin rantoja ja käännyttää Kanarialle pyrkijöiden veneitä. Frontexin pääjohtaja Ilkka Laitinenkin tuntee netin ohjeet.

- Kyllä minun mielestäni tämä kyseinen internet-sivuilla oleva ohjeisto, niin se on hyvinkin linjassa sen todellisuuden kanssa mitä siellä tapahtuu, Laitinen kertoo.

Toiminta maahanmuuton ympärillä alkaa jo olla järjestäytynyttä.

- On näyttöä siitä, että sekä Senegalissa että myöskin Mauritaniassa on alueita, joissa on matkojen järjestäminen, matkatoimistopalvelut, veneiden hankinta, niiden varustaminen, niin se on järjestäytynyttä toimintaa, Laitinen kertoo.

Pelkästään Kanarian saarille on tänä vuonna saapunut jo yli 25 000 ihmistä, suurin osa heistä Senegalista.

Dakarin tehostetun valvonnan vuoksi siirtolaiset etsivätkin jo uusia reittejä mm. Guinea-Bissausta ja Länsi-Saharasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.