Lämpötilat putoavat 5-10 astetta – yöpakkasta ja aurinkoa

Sää viilenee jälleen pariksi päiväksi ja yöpakkaset yleistyvät. Lähipäivät ovat melko aurinkoisia.

Sadealue ylittää tänään maan etelä- ja keskiosan. Matalapaineen jälkeen kylmää ilmaa virtaa Norjan vuoriston yli kohti Suomea.

– Tämä tietää pariksi päiväksi poutaa, aurinkoa ja kylmiä öitä. Vähäisiä sateita voi tulla Lapissa, pääasiassa lunta. Sää kylmenee lauantaihin asti, sitten taas lauhtuu, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ensi yönä pakkasta voi olla jo paikoin maan eteläosassa asti, perjantain ja lauantain vastaisina öinä jo lähes koko maassa. Länsirannikolla pysytään öisinkin plussan puolella. Lapissa pakkasta voi olla lauantain vastaisena yönä jopa 15 astetta.

Torstai on laajalti aurinkoinen päivä. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 3-8 astetta, Lapissa ollaan nollan vaiheilla. Perjantaina etelässä ja lännessä ollaan viiden asteen tienoilla, idässä ja Pohjanmaalla alle viidessä asteessa. Pohjoisessa on pikkupakkasta.

Lauantaina päivällä etelässäkin on vain muutama plusaste, idässä ja pohjoisessa on pakkasta päivälläkin.

Viikonlopun mittaan on tulossa myös sateita. Tämän hetken ennusteen mukaan sateet alkaisivat lumena ainakin idässä ja pohjoisessa.

Porissa viime yönä lähes 15 astetta

Viime yönä Porissa mitattiin Ilmatieteen laitoksen mukaan 14,6 lämpöastetta. Tämä on lokakuun lopun korkein lukema ainakin digitaalisten tilastojen ajalta vuodesta 1961 alkaen. Lukema oli noin 15 astetta keskimääräistä lämpimämpi. Tiistaina päivällä Kokemäellä mitattiin 14,2 astetta.

Myös Ruotsissa on ollut lämmintä. Kristianstadissa on mitattu 17,7 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat