Lämmölle ei näy loppua, ennustaa Pekka Pouta – katso, missä päin Suomea aurinko paistaa komeimmin viikonloppuna

Pekka Pouta: Edessä kevään kesäisin viikonloppu – katso kartalta, missä paistaa kirkkaimmin 3:58
Lämmölle ei näy loppua, ennustaa Pekka Pouta – katso, missä päin Suomea aurinko paistaa komeimmin viikonloppuna

Tänä viikonloppuna kannattaa ottaa ilo irti ulkoilusta, sillä Suomen kartta näyttää kesäisen lämpimältä ja pääosin poutaiselta. Katso Pekka Poudan tarkempi sääennuste yllä olevalta videolta. 

Kaikkialla Suomessa mennään kovaa vauhtia kohti termistä kesää. Samalla, kun päivän lämpötila kohoaa päivä päivältä, myös yöt ovat koko maassa lämpimiä lounaisvirtauksen ansiosta. 

Edessä on siis tämän kevään kesäisin viikonloppu, mikä tarkoittaa myös sitä, että kuluvan vuoden lämpöennätykset menevät rikki – mahdollisesti jo tänään. Meteorologi Pekka Poudan mukaan luvassa on shortsikelit. 

– Jossain menee jo tänään varmaan 22 astetta rikki. Jos ei tästä, niin huomisesta tulee kevään lämpimin päivä, Pouta sanoo sääkarttojensa ääressä.

"Tälle lämmölle ei näy loppua"

Poudan mukaan viikonloppuun kuitenkin osuu "meteorologille epämiellyttävä tilanne”.

– Puhutaan ylämatalasta, eli se on matalapaine ylemmässä ilmakehässä, eikä se näy pintakartoissa – ne ovat hyvin epämääräisiä ja elävät omaa elämäänsä, Pouta avaa ilmiötä. 

Vaikka loppuviikon sääkartat ennustavat tällä hetkellä vähintäänkin pilvipoutaista säätä, myös kuurosateiden ja ukkosen mahdollisuus on olemassa – etenkin sunnuntaina äitienpäivänä.

– Ja tiedätkös mitä, Pouta kysyy viekkaasti kesken säälähetyksen.

– Tälle lämmölle ei näy loppua, hän jatkaa. 

Millaisiin lukemiin viikonloppuna aikana vielä päästään? Missä päin Suomea on lämpimintä? Katso Pekka Poudan sääennuste kokonaisuudessaan artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat