Mainos

Lämmin sää haittaa Lapin joulumatkailua

Lapin lämmin sää aiheuttaa paljon lisätyötä safariyrittäjille ja tekee jotkut talvimatkailun muodot täysin mahdottomiksi.

Lapin jouluturismi on kiivaimmillaan, mutta tänäänkin Rovaniemellä matkailijoita helli vesisade. Joulun alla Lappiin odotetaan noin 550 tilauskonetta.

Tänä viikonloppuna pohjoisen kentille laskeutuu noin 150 charter-konetta. Vilkkainta on Rovaniemellä, missä vesisade tänään otti joulumatkustavaiset vastaan. Kunnolla lunta on vain pohjoisempana Lapissa ja toisaalta Kuusamo-Pudasjärvi tasolla.

Muutaman ruuhkaviikonlopun takia Ivalon, Enontekiön ja Kittilän kenttiä ei myöskään kannata laajentaa.

Safariyrittäjät ovat alkutalvesta selvinneet muun muassa varastoon tykitetyn lumen avulla. Myös vähälumiseen alkutalveen on varauduttu.

- Silloin pyritään ohjaaman asiakkaita, että siirrettäisiin vähän eteenpäin tätä tuloa, että pyrittäisiin ohjaaman, ettei tulla aivan alkukuusta. Jos siihen pisteeseen mennään, että Rovaniemeltä loppuu talvi kokonaan, niin totta kai silloin pitää tehdä muutoksia myös yritystoiminnassa, markkinointijohtaja Asko Antikainen Eräsetti Safaris -yrityksestä kertoo.

Suurempia valituksia yrittäjät eivät vierailta heikosta talvesta ole saaneet.

- Tänään on märkää ja jäistä. Eilen oli ihanan lumista ja kuivaa. Nautimme olostamme. Hyvä ja erilainen kokemus, irlantilainen Mary O'Connell kertoo.

Leuto sää haittaa matkailupalveluja myös muun muassa Kemissä. Matkailujäänmurtaja Sampo on joutunut peruuttamaan ensimmäiset tilausristeilynsä jään puuteen takia ja Kemin matkailuvaltin lumilinnan rakennustöihin ei ole vielä päästy.

Santapark -luolaan puolestaan on rakennettu ikuinen jäägalleria ja -baari, joissa on aina pakkasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.