Mainos

Lakialoite: Naisia ei saa varoittaa painoharjoittelun vaaroista

Britanniassa kuntosalien henkilökuntaa voitaisiin uuden lakialoitteen mukaan syyttää aiempaa herkemmin naisten syrjinnästä. Kuntosalin henkilökunta voisi lakialoitteen mukaan joutua syytteeseen, jos he varoittaisivat naisia nostamasta painavia painoja salilla.

Tasa-arvo-lakiesityksen mukaan vihjailua siitä, että nainen ei pysty nostamaan yhtä painavia painoja kuin miehet, voitaisiin pitää "laittomana sukupuolisyrjintänä". Asiasta kertoo brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan.

Tasa-arvo ja Ihmisoikeuskomitea selostaa lakialoitteen seuraamuksia. Naisten epätasa-arvoisesta kohtelusta esitetään pitkä lista, johon kuuluu esimerkkejä mm. mitä naiselle voi tapahtua, kun hän liittyy kuntosalijäseneksi ja alkaa nostaa painoja.

Säännöstössä todetaan mm. seuraavasti: "Yleinen stereotypia on, että suurin osa miehistä on naisia voimakkaampia. On laitonta, jos sali testaa kaikkien naisten voiman, mutta ei miesten voimaa ennen luvan antamista painoharjoitteluun"

Säännöstössä sanotaan myös, että selitykseksi ei kelpuuteta, että kuntosalin henkilökunnan motiivina on auttaa naista tai ehkäistä loukkaantumisia harjoittelussa.

Lakialoite voisi tehdä myös laittomaksi epätasa-arvoisen kohtelun tapahtumien markkinoinnissa. Tämä saattaisi lopettaa mm. klubien naisten iltojen järjestämisen. "Ladies nights" -tapahtumissa naiset ovat saaneet edullisia drinkkejä, mutta miehet ovat maksaneet täyden hinnan omista juomistaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.