Mainos

Lainahakemus tehtävä huolellisesti – ota nämä asiat huomioon

Lainat ovat edelleen osa monen kuluttajan taloutta ja niitä haetaan eri tarpeisiin. Lainaa haetaan tyypillisesti pankista tai rahoitusyhtiöltä, jotka voivat tarjota lainaa erilaisilla ehdoilla. Lainapäätöksessä pitää käyttää harkintaa ja lainahakemus pitää tehdä huolellisesti. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Laina-asioissa täytyy muistaa pitää maltti mielessä, koska nykymaailma tarjoaa paljon houkutuksia. Useiden hankintojen keskellä saattaa oma taloudellinen tilanne unohtua. Lainanottoon liittyvä pohdinta vaatii rehellisyyttä ja realistisuutta, jotta laina voidaan hoitaa ja maksaa takaisin asiaan kuuluvalla tavalla. 

Lainalaskuri voi auttaa maksukyvyn selvittämisessä

Harkinta lainasta kannattaa aloittaa oman tilanteen kartoittamisella. Lainanhakija voi pohtia rehellisesti, mihin lainaa tarvittaisiin ja onko tarvetta mahdollista rahoittaa muilla tavoilla. Harkintaan kuuluu myös oman maksukyvyn selvittäminen, mikä on tärkeää ennen kuin lainaa ryhdytään hakemaan. 

Lainalaskuri voi olla hyvä väline oman maksukyvyn selvittämisessä ja niitä tarjotaan verkossa maksuttomaksi. Se valitsee valitulle lainasummalle ja maksuajalle kuukausierän. Sillä voi selvittää myös lainan kokonaiskustannukset, jotka ovat erittäin olellinen tekijä lainan edullisuudessa. Kun lainalaskurin tietoja muutetaan, voi siitä nähdä muutoksien vaikutukset esimerkiksi lainan korkoon ja lyhennyserään. 

Lainavertailulla tietoa vaihtoehdoista 

Lainavertailu kannattaa tehdä aina ennen lainapäätöstä. Suuri määrä eri tahoja voi tehdä omista lainamarkkinoista hieman sekavan ja hämmentävän. Lainojen kilpailuttaminen on hyvä tapa selventää itselleen sopivia lainavaihtoehtoja.

Lainavertailua tarjotaan verkossa ja se on tehty nykyisin erittäin helpoksi. Sähköiseen hakemukseen annetaan tietoja, joiden perusteella lainavertailusivusto tarjoaa hakijalle vaihtoehtoja. Lainavertailusta näkee jokaisen lainan tärkeimmät tiedot selkeästi, minkä avulla lainahakija voi analysoida omia mahdollisuuksiaan.

Lainojen kilpailuttaminen ei sido lainanhakijaa mihinkään. Sen tarkoituksena on antaa tietoa lainavaihtoehdoista, jolloin lainanhakijalla on selkeämpi kuva omasta tilanteestaan. Kilpailuttaminen kannattaa monessa asiassa, eikä lainat ole tässä mielessä poikkeus.

Lainan käyttökohde

Vertailua tehdessään kuluttaja saattaa törmätä esimerkiksi kulutusluottoon, pikavippiin, joustoluottoon ja yhdistelylainaan. Nimikkeet kertovat lainan ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta. Kulutusluotto myönnetään yleensä kertaluontoisesti ja siihen ei vaadita vakuuksia tai takausta. Lainasummat vaihtelevat noin sadasta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroon ja maksuaikaa voi saada jopa 20 vuotta. Kulutusluotossa voi olla kyseessä esimerkiksi remonttilaina tai autolaina.

Joustoluotto on puolestaan jatkuva tililuotto ja siihen määritellään luottoraja luottopäätöksen yhteydessä. Sen toiminta on samankaltaista kuin luottokortilla. Lainaa otetaan tarvittava määrä oman luottorajan raameissa. Kun lainaa on maksettu takaisin, voi lainanhakija saada uutta luottoa käyttöönsä ilman uutta lainahakemusta. Lainan määrä vaikuttaa yleensä joustoluoton kuluihin ja korkoihin.

Lainavertailun avulla saat hyvän yleiskuvan paitsi tarjolla olevista lainatuotteista, myös omasta luottokelpoisuudestasi. Lainanottopakkoa ei ole, vaan hakija päättää aina itse minkä lainan hyväksyy.

Lue myös:

    Uusimmat