Mainos

Lähes 200 suomalaista istuu vankilassa ulkomailla

Lähes 200 suomalaista on parhaillaan pidätettynä tai vangittuna maailmalla. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan valtaosa suomalaisvangeista on Ruotsissa. Tiedot perustuvat ulkoministeriön keräämään materiaaliin.

Pohjoismaiden ulkopuolella on pidätettynä tai tuomiotaan suorittamassa tällä hetkellä kolmisenkymmentä suomalaista.

Suomalaisten ulkomailla tekemien rikosten laatu on erittäin kirjava. Suomalaisia on syytetty ja tuomittu muun muassa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, murhista, petoksista, ihmissalakuljetuksista ja osallistumisesta järjestäytyneiden rikollisryhmien toimintaan. Viime aikoina selvimmin ovat lisääntyneet suomalaisten ulkomailla tekemät huumausainerikokset.

Suomalaisia kuitenkin karkotetaan ulkomailta hyvin harvoin rikoksen takia. Karkotuksen perusteeksi tarvitaan yleensä isohko rikos, ja karkotus pannaan toimeen sen jälkeen, kun henkilö on kärsinyt tuomionsa.

Sen sijaan käännytyksiä tapahtuu useammin. Käännytys toteutetaan, kun oleskelulupa umpeutuu tai maahantulo evätään esimerkiksi puutteellisten asiakirjojen vuoksi. Muun muassa Yhdysvallat käännyttää Suomen kansalaisia säännöllisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.