Mainos

Lahden grilliräjäyttäjät tunnustivat

Kolme 20-22 -vuotiasta miestä on tunnustanut osallistuneensa lahtelaisen grillin räjähdykseen pari viikkoa sitten. Miehet ovat myös kertoneet syyksi ulkomaalaisvastaisuuden, vaikka he valitsivatkin kohteen, intialaisomistajan kebab-grillin, sattumanvaraisesti.

Tekijät eivät kuitenkaan myönnä kuuluvansa ulkomaalaisvastaisiin järjestöihin. He ovat myös kiistäneet osallistuneensa Lahdessa aiemmin tapahtuneisiin, ulkomaalaisiin kohdistuneisiin rikoksiin.

Miehet ovat kuulusteluissa kertoneet, että he olivat hankkineet räjäytyksessä käytetyn aineen, aniitin, pari-kolme kuukautta aiemmin. Ajatus jonkin ulkomaalaisruokapaikan räjäyttämisestä oli kuitenkin syntynyt tekoa edeltävänä iltana. Sopivan kohteen he löysivät ajelemalla illalla kaupungilla.

Miehet valmistivat pommin metalliputkeen ja kätkivät sen aluksi metsään. Kohteen löydyttyä he hakivat pommin, ja kaksi miehistä kävi heittämässä sen rikotun ikkunan läpi grillin tuulikaappiin. Kolmas jäi varmistamaan pakoa autolle.

Räjäytyksen jälkeen miehet pakenivat paikalta vaalealla Honda Civicillä, joka kuului yhdelle tekijöistä. Hän ilmoitti auton aamulla varastetuksi. Paon aikana miehet onnistuivat väistämään poliisia kuuntelemalla poliisin radioliikennettä.

Tekonsa peittääkseen miehet olivat hävittäneet päällään olleet vaatteet ja jalkineet. He olivat suunnitelleet myös auton polttamista. Tutkimukset ovat vielä osittain kesken, mutta ovat edenneet odotettua ripeämmin. Syytteen nostamisen määräaika on 29. tammikuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.