Mainos

Lääkärit syytteessä nuorukaisen kuolemasta Kokkolassa

Neljää Keski-Pohjanmaan keskussairaalan lääkäriä ja yhtä röntgenhoitajaa syytetään kuolemantuottamuksesta. Mopo-onnettomuudessa loukkaantunut nuori mies kuoli, kun hänelle sairaalassa asetettu hengitysputki irtosi.

Syytteet kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta luettiin Kokkolan käräjäoikeudessa maanantaina. Syyttäjän mukaan syytetyt aiheuttivat huolimattomuudellaan nuoren miehen kuoleman.

Mopo-onnettomuus sattui toukokuussa 2005. Nuorukainen sai kasvoihinsa ja suuhunsa verta vuotavia vammoja.

Sairaalassa uhrille asetettiin hengitysputki nenän kautta, minkä jälkeen hänet vietiin röntgentutkimukseen. Röntgentutkimuksen aikana hengitysputki irtosi, koska letkut olivat liian lyhyet. Potilaan sydän pysähtyi, ja hän kuoli.

Syyttäjän mukaan kuolema johtui tiedonkulun puutteesta ja hoidon virheellisyydestä. Takapäivystäjänä toiminut lääkäri määräsi potilaan ensin pään ja kaularangan alueen röntgenkuvaukseen. Hetkeä ennen kuvausta hän muutti mielensä ja potilas lähetettiinkin koko ylävartalon röntgenkuvauksen. Hengityskoneen letkut olivat liian lyhyet tällaiseen kuvaukseen.

Tapauksen käsittelyyn on varattu aikaa kolme päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.