Mainos

Lääkärit: Ajokunnon arviointiin koulutusta

Suomessa sattuu joka vuosi pari kolmesataa kuolemaan johtavaa liikenneonnettomuutta. Niistä noin joka kymmenes johtuu sairauskohtauksesta.

Lääkärit vaativat lisää koulutusta potilaan ajokunnon arvioimiseksi. Liikennelääketieteen yhdistyksen mukaan jopa kymmeniä ihmishenkiä voisi säästyä vuosittain, jos lääkärit tunnistaisivat paremmin sairauksien vaikutukset liikennekäyttäytymiseen.

Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Tervo sanoo, että lääkärit eivät tähän asti ole saaneet lainkaan liikennelääketieteen koulutusta. Nykyään opetusta on hiukan ainakin Helsingin yliopistossa, mutta sitä tarvittaisiin reilusti lisää.

Tervon mukaan jokaiseen suomalaiseen yliopistoon tarvittaisiin liikennelääketieteen tutkimusyksikkö, joka kouluttaisi lääkäreitä ja erikoistuisi arvioimaan ajokykyä.

Suomessa sattuu joka vuosi pari kolmesataa kuolemaan johtavaa liikenneonnettomuutta. Niistä noin joka kymmenes johtuu sairauskohtauksesta. Ylivoimaisesti eniten teillä sattuu sydänsairauksiin liittyviä sairauskohtauksia, mutta myös alkoholismi loistaa onnettomuustilastoissa.

Lääkäreillä on vuodesta 2004 lähtien ollut velvollisuus ilmoittaa poliisille, jos potilaan terveys on muuttunut pysyvästi niin, että hän ei enää täytä ajoluvan terveysvaatimuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.