Lääkäri tyrmistyi Pietarista Himoksen juhannusfestivaaleille ilman karanteenia lähteneestä jalkapallofanista: "Juuri se kauhuskenaario, mitä pelättiin"

Jämsässä huolehditaan Himoksen juhannusfestareilla mahdollisesti leviävästä koronasta:"On surullista, ettei vastuuta tunneta" 3:22
Jämsän kaupungin hallintoylilääkäri kertoo olevansa huolissaan Himoksella mahdollisesti leviävästä koronaviruksesta.

Pietarista saapunut Huuhkajat-fani ei jäänyt omaehtoiseen karanteeniin, vaan on osallistunut tänä viikonloppuna järjestettäville Himoksen juhannusfestivaaleille. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Iltalehden jutussa Peterinä esiintyvä 20-vuotias mies kertoo saaneensa Suomen ja Venäjän rajaa ylittäessä negatiivisen koronatestituloksen, mutta ei ole kuitenkaan hakeutunut toiseen koronatestiin 72 tunnin jälkeen ensimmäisestä.

Peter kertoo juhannusfestareille lähtemisen olleen spontaani päätös.

Jämsän kaupungin hallintoylilääkäri Unto Palonen kommentoi tapausta MTV Uutisille. Palonen ei ole tapaukseen tyytyväinen.

–Tämä on juuri se kauhuskenaario, mitä pelättiin. Tämä on surullista kuulla, että ei tunneta vastuuta asiassa.

Palosen mukaan rajalla otettu negatiivinen testitulos ei vapauta henkilöä karanteenista, vaan karanteenia tulisi noudattaa siihen saakka, kunnes henkilö on saanut vahvistuksen negatiivisesta testistä myös 72 tunnin jälkeen.

Palonen on huolissaan Himoksen juhannusfestivaaleilla mahdollisesti leviävästä koronaviruksesta. Nuorella festivaalikansalla ei välttämättä ole immuniteettia koronalle.

– Ikäryhmällä ei ole vielä saanut kahta rokotetta, ja tuskin suurin osa heistä on saanut edes ensimmäistä rokotetta.

Palonen kannustaa noudattamaan vastuullisesti koronatestaus- ja karanteenisuosituksia.

– Kyllä ohjeet on ihan sitä varten laadittu, että niitä noudatetaan.

Kuuntele hallintoylilääkärin haastattelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat