Laajasalo 24.6.2001

Huvila meren rannalla keskellä Helsinkiä odottaa ruuanlaittajaksi Soppamiestä. Luvassa upea työympäristö, olutta ja makeat löylyt. Syön sujuvasti, mutta en ole kummoinen kokki. Kiirekin vaivaa aina, joten nelihenkinen perhe istuu harvoin samassa pöydässä. Tule kylään ja kokkaa meille kala-ateria. Kalat saat hallista, me nappaamme sinut paattiin Kauppatorin rannasta.

(kaikki ruokaohjeet neljälle)

Kampelaa ja sinisimpukoita foliossa

4 pientä kampelaa
16 sinisimpukkaa
4 kypsää viikunaa
pieni terttu viinirypäleitä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä

1.Tee neljä nyyttiä. Aseta kullekin kampelalle riittävän iso folio työpöydälle. Laita folion päälle vielä samankokoinen voipaperi. Pirskottele paperille oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
2. Laita kampela, sinisimpukat (neljä per nyytti), neljään osaan viipaloitu viikuna ja muutama viinirypäle voipaperin päälle. Pirskota vähän valkoviiniä kostukkeeksi ja sulje nyytit tiiviisti.
3. Kypsyttele uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Grillattua siikaa

4 pientä siikaa
nippu basilikaa
2 oksaa sitruunaruohoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1/2 sitruunan mehu

1. Leikkaa siikojen pintaan viillot ruotoon saakka molemmin puolin kaloja. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.
2. Pakkaa siikojen sisään pari basilikanoksaa ja pilkottua sitruunaruohoa. Kostuta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sulje kalat bambutikuilla.
4. Grillaa lempeällä tulella (nuotiolla tai grillissä) molemmin puolin noin kymmenen minuuttia.

Soppamiehen perunasalaatti

1/2 kg uusia perunoita
2 avokadoa
nippu kevätsipulia vihreine varsineen
1/2 litraa maustamatonta jugurttia
suolaa
pippuria

1. Pese perunat, keitä runsaassa vedessä, jäähdytä ja paloittele.
2. Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi.
3. Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi.
4. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon ja kaada päälle jugurtti. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tuoremarjalehikäiset


1 litra tuoreita marjoja oman maun mukaan, esim. vattuja, viinimarjoja, mustikoita tai mansikoita
2 levyä voitaikinaa
1 dl sokeria
1 dl vettä

1. Leikkaa taikinalevyistä ympyrät juomalasilla ja aseta kiekot tarttumattomalle uuniastialle (tai voipaperin päälle uunipellille).
2. Laita 200 asteiseen uuniin n. kymmeneksi minuutiksi kypsymään.
3. Tee sokeriliemi: mittaa kattilaan 1 dl sokeria ja 1 dl vettä. Keittele hiljaisella lämmöllä liemeksi (10 minuuttia).
4. Ota komeasti kohonneet leivonnaiset uunista, halkaise kahtia ja koverra vähän sisustaa pois.
5. Sekoita marjat kuumaan sokeriliemeen ja pyöräytä hyvin, niin että kaikki marjat maustuvat.
6. Täytä halkaistut leivonnaiset sokeroiduilla marjoilla ja lusikoi loput lautasille kastikkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat