NHL-finaalissa säkenöinyt Aleksander Barkov sivuutti kysymyksen kohutaklauksesta – jakoi tunnustusta joukkueelleen

Aleksander Barkovilta komea niitti yläkulmaan – varmisti Floridan voiton 0:52
Aleksander Barkov teki hienon maalin kolmannessa NHL-finaalissa.

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov johdatti upealla peliesityksellään joukkueensa voiton päähän Stanley Cup -mestaruudesta.

Barkov oli kolmannessa finaalipelissä upeassa vireessä ja 1+1-tehot iskenyt suomalainen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Ottelun alla oli vielä epäselvää, oliko Barkov toipunut pelikuntoon toisessa finaaliottelussa saadun päätällin jäljiltä. Kysymykseen saatiin vastaus upealla tavalla, kun Barkov loisti jäällä.

Suomalaistähti ei halunnut ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa palata Edmonton-tähti Leon Draisaitlilta saatuun taklaukseen.

– En tiedä, mitä sanoa. Se tapahtui edellisessä pelissä ja olemme pelanneet nyt sen jälkeen jo yhden pelin. Se oli tänään ja minä olin mukana. Tunsin oloni hyväksi ja olen iloinen, että palasin. Siinä kaikki, mitä voin sanoa, Barkov kuittaa.

Barkov on esiintynyt kevään pudotuspeleissä upeasti kaukalon jokaisessa päässä. Suomalaistähden otteet niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin ovat keränneet kevään aikana upeita ylistyssanoja.

Kolmannen finaalipelin jälkeen Barkov sai NHL-kansalta ylväät kehut osakseen kokonaisvaltaisuudestaan. Barkov itse käänsi valokeilan itsestään koko joukkueen ylle.

– Teen vain sitä, mitä voin siinä hetkessä. Jos puolustamme, teen parhaani puolustamisessa. Kaikki joukkueessamme tekevät sitä. Kun täytyy puolustaa, kaikki puolustavat täysillä. Hyökkäyksessä sama juttu. Ennen maaliani (Sam) Reinhart puolusti hyvin ja (Evan) Rodrigues antoi minulle läpisyötön. Kun teet oikeita asioita ja luotat joukkue- ja ketjutovereihisi, hyviä asioita tapahtuu, Barkov sanoo.

Florida johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-0 ja on enää voiton päässä mestaruudesta. Joukkueen kapteeni Barkov korostaa, että koko joukkueen on pidettävä keskittymisensä oikeissa asioissa, eikä mennä asioiden edelle liian varhain.

– On ilmiselvää, että se on meidän otettavissamme, mutta sitä ei voi miettiä. On elettävä hetki kerrallaan. Ja juuri nyt meidän pitää nauttia tästä voitosta ja huomenna meidän pitää palautua ja valmistautua seuraavaan peliin. Siinäpä se. Ei saa ikinä ajatella liikaa eteenpäin, Barkov painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat