Aleksander Barkovin häikäisevä temppu sai katsojat sekaisin: "Planeetan paras hyökkääjä"

Aleksander Barkovilta komea niitti yläkulmaan – varmisti Floridan voiton 0:52
Katso: Aleksander Barkovin komea maali löi selostajan ällikällä.

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov vei valokeilan itselleen Stanley Cupin kolmannessa finaalissa. Ihailtava esityö vierasjoukkueen avausosumaan ja voittomaali komealla viimeistelyllä saivat katsojat hullaantumaan.

Barkov nousi NHL-finaalisarjan tehokkaimmaksi pelaajaksi, kun hän niittasi kiekon läpiajosta komeasti sisään viedäkseen Floridan 4–1-karkumatkalle toisessa erässä.

– Nyt kyllä alkaa sitten tutista kaikennäköiset asiat Edmonton Oilers -pelaajian pöksyissä. Tämä viimeistely on sitä valtaisaa ryöpytystä, ja sitä jatkaa Aleksander Barkov! MTV Katsomon selostaja Jani Alkio hehkutti.

Katso maali ylälaidan videolta.

Floridan avausmaali oli myös pitkälti Barkovin käsialaa. Terävä kiekonriisto ja fiksu rynnistys hyökkäysalueelle ennen napakkaa syöttöä Sam Reinhartille antoivat vieraille kaipaamansa etulyöntiaseman avauserän lopussa.

– Juuri tuossa Barkov näyttää taas suuruutensa ja miksi hän voitti toisen Selke Trophynsa, sanoi MTV:n asiantuntija Olli Jokinen.

Aleksander Barkovilta loistava katko ja esityö Floridan avausmaaliin 0:47
Katso: Aleksander Barkovilta loistava esityö Floridan avausmaaliin.

"Planeetan paras hyökkääjä"

Barkovin otteet keräsivät suurta ylistystä myös Pohjois-Amerikassa.

– Barkov on planeetan paras hyökkääjä. Siitä ei voi neuvotella, kirjoitti entinen NHL-pelaaja Paul Bissonette X:ssä.

– Barkovin katsominen on kuin katsoisi uransa huipulla olevaa (Anze) Kopitaria uudestaan ja uudestaan. Hän on niin, niin hyvä, ylisti Russell Morgan.

– Sasha Barkov vain luo kaiken jääkiekkoälyllään. Toivottavasti emme enää koskaan kuule häntä kutsuttavan aliarvostetuksi, kommentoi NHL-vaikuttaja Tyler Madarasz.

– Tällä tavalla tästä on tulossa Hall of Fame -paikan määrittelevä sarja Barkoville. Kaikki 3 aluetta. Jatkuvasti dominoiva. Uskomatonta katsottavaa, sanoi Nathan "Grav" Mudrock.

Lue myös:

    Uusimmat