Vihattu NHL-tähti hämmensi finaalissa – laukoi sitten upeita sanoja Aleksander Barkovista

Oilersin ikivihollinen Matthew Tkachuk sai Edmontonin yleisön raivoinhinsa NHL-finaalissa 1:02
Oilersin ikivihollinen Matthew Tkachuk sai Edmontonin yleisön raivoinhinsa NHL-finaalissa

NHL-tähti Matthew Tkachuk ei ole kovinkaan suosittu hahmo Edmontonissa.

Tkachukin edustama Florida Panthers kohtaa NHL:n finaaleissa Edmontonin kiekkojoukkueen Oilersin. Tkachukilla on oma värikäs historia Kanadan Albertan provinssissa, sillä ennen Panthersiin päätymistä hän edusti Oilersin veristä kilpakumppania Calgary Flamesia.

Miten tämä näkyy tämänkertaisissa finaaleissa? Vihana, buuauksina.

– Odotanko jotain erityiskohtelua? Ei minua kiinnosta. Nyt pelataan NHL-finaaleita, he saavat tehdä ihan mitä he haluavat, Tkachuk vastasi yleisön kohteluun liittyvään kysymykseen kolmannen finaalin alla, kun karavaani oli siirtynyt Edmontoniin.

Tkachuk antoi palaa Suomen aikaan viime yönä pelatussa ottelussa, kun hän oli aktiivisesti mukana erinäköisissä kahinoissa. Kaikista kovin tunteenpurkaus nähtiin heti avauserässä ja yllätys, yllätys: Tkachuk oli paikalla.

Jenkkihyökkääjä takoi iskuja eri Oilers-pelaajiin, riehuen kypärättä menemään.

Video tästä näkyy jutun yläreunasta.

Panthers voitti finaaleiden kolmannen kohtaamisen, kun se oli parempi lukemin 4–3. Panthers johtaa finaalisarjaa voitoin 3–0.

Aleksander Barkovilta loistava katko ja esityö Floridan avausmaaliin 0:47
Katso: Aleksander Barkovilta loistava esityö Floridan avausmaaliin.

Aleksander Barkovilta komea niitti yläkulmaan – varmisti Floridan voiton 0:52
Aleksander Barkovilta komea niitti yläkulmaan – varmisti Floridan voiton

Ottelun jälkeen Tkachuk jakoi upeita sanoja Panthersin suomalaistähdestä Aleksander Barkovista, joka iski viime yön finaalin voittomaalin (nakutti tehot 1+1). Barkovin pelikunto oli vielä arvoitus ottelun alla, sillä Oilersin tähtihyökkääjä Leon Draisaitl oli taklannut häntä päähän aiemmassa kohtaamisessa.

– Hän on meille kaikki kaikessa. Hän on meidän kapteenimme, johtajamme ja hän on aivan uskomattoman kilpailuhaluinen kaveri. Se, että hän koki kovia toisen finaalin lopussa – se on tietenkin jotain, mitä ei halua todistaa. Oli hieno nähdä, että hän pääsi mukaamme ja hän oli aivan uskomattoman hyvä. Niin kuin hän on ollut koko pudotuspelien ja kauden ajan, Tkachuk jakoi ylistystä Barkovin suuntaan.

NHL:n mestaruus on Panthersille katkolla Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat