Mainos

Kysely: Kyllä Nato auttaa, vaikkei Suomi jäsen olekaan

19:10

MTV Uutisten teettämään nettikyselyyn vastanneiden enemmistö on sitä mieltä, että Suomi ei pystyisi puolustautumaan yksin, jos Venäjä hyökkäisi. 

Tätä mieltä on 78 prosenttia vastaajista. Suomen puolustuskykyyn luottaa 14 prosenttia vastaajista ja kahdeksan prosenttia ei osaa sanoa asiaan mitään.

Kysely toteutettiin nettipaneelissa, johon kuului 1637 täysi-ikäistä.

Suomen puolustuskykyyn luottavista hieman yli puolet arvioi, että Suomi kestäisi Venäjän hyökkäyksen alla yli kolme kuukautta. Neljä prosenttia puolustuskykyyn luottavasta joukosta uskoo, että puolustautuminen onnistuisi korkeintaan viikon.

Apua maailmalta

Paneelissa kysyttiin myös: "Uskotko, että Suomi voisi tällaisessa aseellisessa konfliktissa saada sotilaallista apua ulkomailta?" Vastaajista liki kaksi kolmasosaa (62%) uskoo, että apua olisi tulossa. Neljäsosa ei usko ulkopuolista apua saatavan. Loput eivät osanneet ottaa kantaa kysymykseen.

Suurin osa uskoi apua tulevan EU:sta (84%). Suomi ei ole Naton jäsen, mutta nettipaneelin vastaajista 55 prosenttia uskoo silti, että sotilaallista apua saisi Natosta, jos Venäjä hyökkäisi Suomeen. Myös luotto Ruotsin aseelliseen apuun on kohtuullisen vahva, sillä 48 prosenttia vastaajista uskoo apua tulevan tarvittaessa sieltä.

Yksittäisistä maista kysyttäessä vastaajat uskovat, että Yhdysvallat auttaisi aseellisesti Suomea, jos Venäjä hyökkäisi. Myös Viro ja ylipäätään Baltian maat mainitaan. Ja onpa joku maininnut nimeltä myös Ukrainan.

Suomen puolustusmenoja ei pitäisi lisätä, sanoo 47 prosenttia vastaajista. 40 prosenttia taas on sitä mieltä, että puolustubudjettia pitäisi kasvattaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.