Mainos

Kysely: Joka kolmas pappi ei usko helvettiin

Uuden tutkimuksen mukaan evankelisluterilaisen kirkon papeista noin kolmannes epäilee oppia helvetistä. Myös käsitys viimeisestä tuomiosta saa osakseen epäilyjä.

Jopa kolmasosa evankelisluterilaisen kirkon papeista ei usko helvettiin.

Kirkon tutkimuskeskuksessa valmistumassa olevan laajan tutkimuksen mukaan miltei joka kolmas evankelisluterilaisen kirkon papeista ei usko helvettiin. Lisäksi kaikista kirkon työntekijöistä joka seitsemäs uskoo kaikkien pelastuvan, kertoo Kotimaa-lehti tänään.

Tutkimusta varten tutkija Kati Niemelä on selvittänyt noin 800:n eri kirkon työntekijän uskonnäkemyksiä ja uskon harjoittamista. Mukana oli muun muassa kirkkoherroja, muita pappeja tai lehtoreita, kanttoreita, diakoniatyöntekijöitä ja nuorisotyönohjaajia. Tutkimusta täydentävät 21 työntekijän haastattelut.

Kaiken kaikkiaan kolme neljästä seurakunnan hengellisestä työntekijästä on vakaasti sitoutunut kirkon uskoon ja harjoittaa uskoaan aktiivisesti myös yksityiselämässään. Jäljelle jäävä neljännes on Niemelän mukaan valmis luopumaan joistakin perinteisistä uskomuksista tai opeista. Epäilyjä joissakin herättävät erityisesti helvettiin ja viimeiseen tuomioon liittyvät uskomukset.

Tutkimus osoittaa kuitenkin, että kirkon työntekijät uskovat vahvasti Jeesukseen Jumalan poikana.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 23.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.