Mainos

Kyröltä tutkintapyyntö Helsingin Sanomista

Maastohiihdon entisen päävalmentajan Kari-Pekka Kyrön asianajaja Tero Matsinen aikoo jättää maanantaina poliisille tutkintapyynnön. Matsinen haluaa selvittää, onko Helsingin Sanomat syyllistynyt yksityiselämää loukkaavan tiedon julkaisemiseen.

Helsingin Sanomien mukaan Hiihtoliiton (SHL) kirjanpidosta on löytynyt lisää epäselvyyksiä. Tarkastuksessa kirjanpidosta on puuttunut runsaasti tietoja kansainvälisten järjestäjien vuosina 1999-2000 maksamista hiihdon maailmancupin osakilpailujen kulukorvauksista.

Keskusrikospoliisi on lähettänyt useisiin maihin pankkitiedusteluja saadakseen maksatukset selville. Tiedustelujen muodollisena syynä on se, että poliisi on tutkinnan aikana epäillyt Kyrön kavaltaneen osan kulukorvauksista ja käyttäneen rahoja hormonien ja muiden kiellettyjen aineiden hankintaan.

Helsingin Sanomien mukaan Kyrö olisi vaihtanut jyväskyläläisessä pankissa alkuvuodesta 2000 eri maiden valuuttaa Suomen markoiksi 123000 markan (21000 euron) arvosta. Tililleen Kyrö talletti rahoista reilut 98000 markkaa (16500 euroa).

Kyrön asianajaja kiistää väitteet

STT:lle toimittamassaan tiedotteessa Kyrön asianajaja pitää uutista täysin perusteettomana. Matsinen toteaa, että keskusrikospoliisi on tutkinut SHL:n kirjanpitoa ja maailman cup -kilpailujen kulukorvauksia.

Tutkimuksissa on todettu, että Kyrö on selvittänyt matkalaskuissaan kaikki kulukorvaukset, jotka hän on nostanut, eikä näissä laskuissa ole ollut mitään epäselvää.

STT tutustui aiemmin keväällä asianomistajana keskusrikospoliisin esitutkinta-aineistoon ja uutisoi keskusrikospoliisin epäilevän, että Kyrö on ostanut 1999-2000 epo- ja kasvuhormonia Euroopassa toimineelta rikollisliigalta.

Kyrön asianajaja on jo aikaisemmin pyytänyt poliisia selvittämään, keneltä toimittajien jutun eri vaiheissa esittämät tiedot ovat lähtöisin, ja onko joku luovuttanut oikeudettomasti lehdistölle materiaalia, sekä onko tietovuodoissa syyllistytty rikoksiin.

Hiihtoliiton dopingtapauksen tutkinnan johtaja keskusrikospoliisin ylikomisario Pauli Huuskonen ei halua kommentoida Helsingin Sanomien tai Kyrön väitteitä.

-Toivoin aikanaan, että tapauksen yksityiskohtia ei olisi käsitelty julkisuudessa ennen kuin asia on oikeudessa. Kun se nyt kuitenkin näkyy näin olevan, en halua lähteä kommentoimaan näitä asioita, Huuskonen sanoo STT:lle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.