Mainos

Kymmeniä kuollut junaturmassa Serbia-Montenegrossa

Onnettomuusjunasta on vedetty pois jo 45. uhri. Pelastustöitä on vaikeuttanut kova tuuli ja erittäin vaikea maasto. Alustavan tiedon mukaan turman syynä olisi junan jarrujen pettäminen.

Serbia-Montenegrossa on sattunut tuhoisa junaturma. Ainakin 45 ihmistä on saanut surmansa ja liki 200 loukkaantunut, kun matkustajajuna suistui raiteilta lähellä maan pääkaupunkia Podgoricaa ja syöksyi rotkoon.

- Tämä ei ole lopullinen luku, sanoi varapääministeri Miroslav Ivanisevic hallituksen hätäistunnon jälkeen myöhään eilen illalla.

Ivanisevicin mukaan loukkaantuneiden joukossa on paljon lapsia. Silminnäkijöiden mukaan junassa oli liki 300 ihmistä. Monet junat matkustajista olivat palaamassa laskettelemasta maan pohjoisosasta.

Pelastustöitä ovat vaikeuttaneet kova tuuli ja erittäin vaikea maasto. Lääkärit joutuvat operoimaan noin 50 henkilöä, viime yönä 18:lle loukkaantuneelle tehtiin vaikeita leikkauksia.

Juna oli matkalla Bijelo Poljesta maan pohjoisosasta Barin satamakaupunkiin. Se suistui raiteilta Biocessa, kymmenkunta kilometriä Podgoricasta pohjoiseen.

Alustavan tiedon mukaan turman syynä olisi junan jarrujen pettäminen. Viranomaisten mukaan turman syystä järjestetään kuitenkin virallinen tutkimus. Junaturma on entisen Jugoslavian alueen historian pahin junaonnettomuus.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 24.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.