Mainos

Kymmenettuhannet lomailijat eristyksissä Alpeilla

Tuhansia talvilomailijoita on jäänyt eristyksiin Keski-Euroopan hiihtokeskuksiin. Ankara lumisade ja lumivyöryt ovat katkaisseet kulkuyhteydet lukuisiin hiihtokeskuksiin Itävallassa, Sveitsissä ja Ranskassa.

Liikenne hiihtokeskuksiin on useilla paikkakunnilla keskeytetty lumivyöryvaaran vuoksi. Tänään kerrottiin kahden ihmisen menehtyneen lumivyöryissä. Tilanne oli hankalin Itävallassa, missä arviolta 30.000 matkailijaa odotti hiihtokeskuksissa teiden avautumista liikenteelle. Säätieteilijöiden mukaan ilma oli rankan lumentulon jälkeen lämpenemässä, mikä lisää huomattavasti lumivyöryjen vaaraa.

Suomalaisia myös eristyksissä

Myös suomalaisia hiihtomatkailijoita jäi viikonloppuna eristyksiin lumentulon vuoksi Itävallan hiihtokeskuksiin. Vaikein tilanne oli Ischglissä, jossa oli vielä tänään jumissa 46 suomalaista hiihtomatkaajaa.

Aurinkomatkat ilmoitti tänään iltapäivällä, että se yrittää tuoda ryhmänsä pois Ischglistä heti kun se on mahdollista. Hiihtomatkoja Suomesta Ischgliin järjestää myös Tjäreborg. Tjäreborg lennätti helikopterilla lauantaina pois Ischglistä 40 suomalaista hiihtomatkaajaansa.

Tjäreborg ilmoitti, että sen tänään Itävaltaan lennättämä 40 hiihtäjän ryhmä sijoitettiin Ischglin asemesta muihin, turvallisempiin kohteisiin. Aurinkomatkojen puolestaan piti viedä lauantaina Ischgliin 49 hiihtäjän ryhmä. Ryhmä odottaa toistaiseksi Itävallan Imstissä, voidaanko heidät lähipäivinä viedä Ischgliin. Finnair kertoi sunnuntaina, että se oli saanut viikonloppuna puheluja jumiin Itävaltaan juuttuneilta suomalaisturisteilta. Tuhansia talvilomailijoita jäi viikonloppuna eristyksiin hiihtokeskuksissa kautta Keski-Euroopan. Lumisade katkaisi kulkuyhteydet hiihtokeskuksiin Itävallan lisäksi Sveitsissä ja Ranskassa.

Aurinkomatkojen mukaan ei ole kovin harvinaista, että lumentulo katkaisee Alpeilla liikenneyhteydet.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.