Mainos

Kymmenettuhannet juhlivat Lordia

Lordin euroviisuvoittoa juhlittiin eilen illalla näyttävästi Helsingin Kauppatorilla. Illan aikana tehtiin myös joukkokaraoken uusi maailmanennätys.

Lordin euroviisuvoiton kunniaksi Helsingin Kauppatorilla eilen illalla järjestetty juhla oli juuri sellainen yleisömenestys kuin odotettiin.

Kansanjuhlaan osallistui tapahtuman järjestelyistä vastaavan Eastwayn mukaan arviolta 70 000-80 000 ihmistä. Viralliset luvut valmistuvat näillä näkymin maanantain aikana, kehitysjohtaja Tomi Lindblom ennakoi.

Virallinen arvio ihmismäärästä tehdään helikopterista otettujen ilmakuvien perusteella. Eastwayllä ei ollut omaa helikopteria, mutta ainakin poliisilla ja Ylellä oli omat helikopterit.

- Matemaattinen kävijämäärä lasketaan niin, että helikopterikuvat suhteutetaan mittakaavaan. Ja kun tiedetään montako ihmistä keskimäärin mahtuu vaikkapa neliömetrille tai jollekin tietylle alueelle, nähdään montako neliömetriä siellä oli ihmisiä. Sen jälkeen on helppo arvioida ihmisten lukumäärä, kertoo Lindblom.

Juhlatunnelma illalla katossa

Valtavasta yleisömäärästä huolimatta kansanjuhla sujui ilman suurempia välikohtauksia. Tiiviisti pakattu porukka ei aiheuttanut suuria ongelmia. Poliisi joutui ainoastaan rajoittamaan sivukaduilta alueelle pyrkivien ihmisten kulkua.

Illan eräs kohokohta koettiin jo iltakahdeksan jälkeen. Tuolloin syntyi järjestäjien alustavan arvion mukaan joukkokaraoken uusi maailmanennätys, kun Kauppatorille saapunut yleisö lauloi euroviisuvoiton Suomelle tuoneen kappaleen Hard Rock Hallelujah.

- Lordin euroviisumenestyksestä olisi jäänyt puuttumaan jotain ilman tällaista kansanjuhlaa. Tämä on vielä enemmän kuin jääkiekon MM-ilta vuonna 1995, tuumasi Järvenpäästä Lordia juhlimaan saapunut Jani.

Hänen keravalainen kaverinsa Jukka muistutti, että tätä Suomi on jahdannut noin 40 vuotta.

- Olisi vaan jo aiemmin pitänyt lähettää euroviisuihin sitä musiikkia missä me ollaan hyviä, kuten Nightwish.

Nurmijärven Rajamäeltä Kauppatorille saapuneet Reea ja Niina väittivät, että Lordin menestys euroviisuissa ei tullut heille suurena yllätyksenä.

- Lordi erosi kisoissa kaikista muista, ja bändillä oli tosi hyvä kappale.

Lordi Kauppatorilla 26.5.2006

"Kuvien julkaisu oli väärin"

Kuten olettaa sopii, Kauppatorille saapuneilla oli selkeä käsitys siitä, olisiko Lordin kuvia ilman maskia saanut julkaista mediassa.

- Me ollaan molemmat pistetty allekirjoitus internetin adressiin. On tosi tyhmää, että jotkut on julkaisseet Lordin kuvia ilman maskeja, Reea ja Niina painottivat.

Jukka taas kummastelee, eikö Lordin "niin pientä pyyntöä" yksityisyyden kunnioittamisesta voinut noudattaa. Yhtye oli toivonut, että sen todellisia kasvoja ei paljasteta lehdistössä.

Lordi kuitenkin lähetti jo ennen kansanjuhlaa julkisuuteen viestin, jossa yhtye pyysi faneja suhtautumaan rauhallisesti maskittomien kuvien julkaisemiseen.

Tänään vuorossa juhlapaikan purku

Kauppatorin tyhjennyttyä eilen illalla kymmenistätuhansista juhlijoista paikalla aloitettiin heti lavan purkaminen ja juhlien siivoaminen. Eastwayn kehitysjohtajan Tomi Lindblomin saamien tietojen mukaan viimeisetkin lavarakenteet oli purettu ja paikat siistitty lauantaiaamupäivään mennessä.

Kansanjuhlan jälkeen Kauppatorilla oli Lindblomin mukaan "sotkuista mutta ei katastrofaalisen sotkuista".

- Eilen illalla kun itsekin kävelin siellä, se oli lähinnä paperiroskaa ja muutamia rikottuja pulloja, mutta käsitykseni mukaan yleinen siisteys oli kohtuullisen hyvä, Lindblom arvioi.

- Ei mitään bussikatoksia runneltu eikä puita kaadettu, kertoo Lindblom.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.