Kylmäverinen ryöstäjä jätti uhrinsa metrokiskoille Ruotsissa

Tällaista ei kukaan olisi uskonut tapahtuvan Ruotsissa:

Sandsborgin metroasemalle Etelä-Tukholmassa tulee pikkutunneilla vahvasti humalassa oleva mies, joka horjuu aikansa ja putoaa lopulta laiturilta junaraiteelle menettäen tajuntansa.

Valvontakameran kuvista näkyy, että miestä ilmeisesti seurannut tuntematon henkilö laskeutuu radalle - mutta ei suinkaan nostaakseen tämän ylös, vaan tyhjentääkseen hänen taskunsa.

Ryöstön tehtyään mies nousee takaisin laiturille ja jättää uhrinsa radalle makaamaan.

Seitsemän minuutin kuluttua metroasemalle saapuu juna. Sen kuljettaja huomaa radalla makaavan tajuttoman miehen liian myöhään ja ajaa tämän yli. Mies jää henkiin, mutta loukkaantuu vaikeasti. Hänen toinen jalkansa on jouduttu amputoimaan.

Tapahtumaketju on niin kuohuttava, että poliisi on poikkeuksellisesti julkaissut valvontakameroiden ottamat kuvat - myös ryöstäjän kasvoista - ja etsintäkuuluttanut hänet.

Poliisi epäilee, että sama henkilö syyllistyi ryöstöön toisella asemalla jo elokuussa, ja haluaa hänet nyt kiinni.

Kuvat julkaistiin ensimmäisenä Ruotsin kolmoskanavan poliisi-tv:ssä, mikä on tähän mennessä tuottanut kolmisenkymmentä vihjettä.

Suur-Tukholman liikennelaitos puolestaan suunnittelee tehokkaampia hälytyslaitteita radalle joutuneiden ihmisten havaitsemiseksi ajoissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat