”Kyllä, hylkäsimme 100 miljoonan punnan tarjouksen” – Teemu Pukin manageri vitsaili Manchester Unitedin kiinnostuksesta, mutta mitä suomalaistähdelle tapahtuu kesällä?

9:12
Teemu Pukki iski edellisen valioliigamaalinsa Bournemouthin verkkoon.

Norwich-manageri Daniel Farken kommenttia Teemu Pukkia koskeneesta 100 miljoonan punnan tarjouksen hylkäämisestä voi pitää pelkkänä vitsinä, mutta Valioliigan hännillä olevan seuran viesti on selvä: suomalaishyökkääjä on liian arvokas myytäväksi tässä kohtaa kautta.

Eurooppalaisen jalkapallon siirtoikkuna sulkeutui myöhään perjantai-iltana. Norwich teki vielä viimeisenä päivänä joitain kauppoja, kun seura hankki vasemman laitapuolustajan paikalla pelaavan Sam McCallumin oikeudet Coventrysta, jossa pelaaja kuitenkin jatkaa lainassa vielä kauden loppuun asti.

Samalla keskikenttäpelaaja Ibrahim Amadou päätti lainapestinsä Canariesissa ja suuntaan Espanjan liigassa pelaavaan Leganesiin.

Norwich-manageri Daniel Farke kommentoi seuran siirtomarkkinatilannetta aiemmin perjantaina. Toimittajan kyseltyä Manchester Unitedista tulleesta Teemu Pukkia koskeneesta tarjouksesta, Farke antoi napakan vastauksen.

– Kyllä, hylkäsimme jo 100 miljoonan punnan tarjouksen, joten ei mitään mahdollisuutta, Farke virnisti.

Summaa voidaan pitää vitsinä, mutta taustalla on selvä viesti. Kuusi pistettä putoamisviivan alapuolella Valioliigan viimeisenä olevalla Norwichilla ei ole varaa myydä pelaajiaan – urheilullisessa mielessä.

Jos seura putoaa Valioliigasta kauden päätteeksi, tilanne muuttuu nopeasti.

– Vitsit sikseen. Me emme myy ketään avainpelaajistamme tällä hetkellä. Ehkä kesällä tilanne on toisenlainen.

Kerrankin ei tarvetta pakkomyynnille

Farkelle siirtorajan umpeutuminen oli harvinaisen stressitöntä aikaa. Norwich teki merkittävimmät hankintansa jo aiemmin tammikuussa, kun muun muassa slovakkikeskikenttämies Ondrej Duda ja saksalainen Lukas Rupp liittyivät joukkueeseen Bundesliigasta.

– Tiedämme tilanteemme seurana. Emme ole siinä asemassa, että voisimme ostaa monta pelaajaa. Olemme kuitenkin paljon paremmassa tilanteessa sen suhteen, ettei meidän tarvitse myydä ketään, Farke kommentoi.

– Yksi asia on varma: pelaajia, jotka ovat meille tärkeitä, emme myy. Se on suurin muutos verrattuna edellisiin siirtoikkunoihin, koska meidän piti myydä joitain parhaita pelaajiamme pitääksemme tämän seuran pystyssä, hän viittaa edellisiin kausiin sarjatasoa alempana.

Lauantaina vieraissa Newcastlen kohtaavalla Norwichilla on edessään kova urakka, sillä edellä on kolme joukkuetta tasapisteissä ja kauden päätteeksi kolme heikoimmin sijoittunutta vaihtaa sarjatasoa Mestaruussarjaan.

– Tarvitsemme kaikki pelaajamme, jotta voimme työstää pientä ihmettämme emmekä me voi mennä pidemmälle ilman Teemu Pukkia. Ei mitään mahdollisuutta, Farke toteaa.

Pukin kohdalla näppejään nuolemaan jäänyt Manchester United hankki siirtoikkunan viimeisinä päivinä keskikenttäpelaaja Bruno Fernandesin 55 miljoonalla eurolla lissabonilaisesta Sportingista sekä 20-vuotiaan maalivahdin Nathan Bishopin ykkösliigan Southend Unitedista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja