Kylie toivoi vuosia rakkautta äidiltään – muistaa edelleen naisen viimeiset sanat ennen välien lopullista katkeamista: "Minun olisi pitänyt abortoida sinut..."

7:24
Jenny huomasi häitä suunnitellessaan, että menneisyyden traumaattiset tapahtumat alkoivat vyöryä hänen mieleensä takaumina. Hääsuunnitelmansa traumojen vuoksi peruuttanut nainen kirjoitti kirjan parisuhdeväkivallasta ja traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Äitejä kuvataan yleensä lämpimiksi, ehdoitta rakastaviksi ja ymmärtäväisiksi. Kylien äiti oli aivan toista maata. Kylie kertoo nyt, miksei enää pidä yhteyttä äitiinsä.

Äitejä kuvataan yleensä lämpimiksi, ehdoitta rakastaviksi ja ymmärtäväisiksi. Kylie B:n kokemus äidistään oli aivan erilainen, vaikka moni pitää mielikuvaa "lämpöisestä äidistä" ainoana totuutena.

– Valitettavasti minä tiedän toisen totuuden. En tiennyt äitini olevan narsisti ennen kuin muutamana viimeisenä vuonna, mutta tiesin aina, ettei hän ole se äiti, jonka olisin halunnut, Kylie kuvaa Love What Matters -sivustolla.

Toivoi rakkautta, muttei saanut sitä

Lapsena Kylie ihaili äitiään ja halusi tämän olevan ylpeä itsestään ja tarjoavan hellyyttä. Valitettavasti Kylien äiti ei tarjonnut rakkautta.

– Äitini väittää tänäkin päivänä, että hän on "tehnyt niin paljon vuokseni", ja hän väittää niin siksi, että vaatetti ja ruokki minut, se oli tarpeeksi. Mutta tunnetasolla jäin ilman. Minua pahoinpideltiin henkisesti koko nuoruuteni ajan.

Viisi vuotta sitten Kylie lakkasi pitämästä yhteyttä äitiinsä. Hän pitää päätöstä elämänsä parhaana.

– Lapsena minulla ei saanut olla mielipidettä enkä saanut kyseenalaistaa mitään; se, mitä äitini sanoi, oli aina oikein eikä sitä voinut kiistää. Joskus yritin ja suuni tukittiin sanomalla: "Ai, unohdin, että olet parempi kuin minä, unohdin, etten ole käynyt kouluja enkä tiedä mitään". Toisinaan minulle pidettiin mykkäkoulua, Kylie muistelee.

Kylien mukaan hänen äitinsä manipuloi ja pelasi pelejä, joiden vuoksi Kylie alkoi epäillä itseään. Äiti piti Kylielle mykkäkoulua, joka varmisti, että Kylie pysyy yksinäisenä ja eristettynä.

Kylie lapsena. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Ne varmaan vain säälivät sinua"

Kylie muistaa edelleen piirustuskilpailun, johon osallistui 8-vuotiaana. Hän piirsi omakuvaansa, mutta äiti kommentoi piirrosta sanoen: "En tiedä, miksi vaivaudut, ei se näytä yhtään sinulta. Et koskaan voita".

– Ne sanat iskivät minuun kovaa ja aloin uskoa häntä. Katsoin valmista kuvaa ja uskoin sen olevan roskaa. Mutta otin silti osaa kisaan, syvällä sisimmässäni halusin osoittaa äidin olevan väärässä, Kylie muistelee.

400 piirroksen joukosta Kylien teos valittiin kilpailun parhaaksi. Voitostaan innostuneena hän meni kertomaan asiasta äidilleen. Kylie uskoi varmasti, että tämä osoittaisi sillä kerralla hellyyttä hänelle.

– Mutta olin väärässä. Äitini kohautti olkapäitään ja sanoi: "Ne varmaan vain säälivät sinua".

"Halveksuin häntä enemmän kuin voit kuvitella"

Vuosien ajan Kylie eli samaa kehää: hän sai kuulla äidiltään, ettei ole tarpeeksi hyvä, ja syyllisti tästä itseään. Kylie pohti pitkään, mitä on tehnyt ansaitakseen äidin vihan ja halveksunnan. Hän teki kaikkensa saadakseen äidin "puolelleen". Kylie huolsi pikkusisaruksiaan ja oli paljon pois koulusta, vaikka oli vain 9-vuotias.

– Aikuisena aloin hyväksyä äitini käytöstä vähemmän. Tiesin arvoni ja tiesin, että se on suurempi kuin tämä. Halveksuin häntä enemmän kuin voit kuvitella, mutta pysyin kuvioissa nuoremman veljeni vuoksi, hän syntyi, kun olin 20-vuotias, Kylie kuvaa.

Kylie nyt. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Koska Kylie ei enää tanssinut äitinsä pillin mukaan, tämä keksi käyttää veljeä syöttinä. Äiti antoi Kylien olla osa lapsen elämää ja katkaisi kaksikon välit sitten arvaamatta. Sama toistui useasti.

Pojan ollessa 6-vuotias Kylie teki vaikean ratkaisun: veljestään huolimatta hän päätti katkaista välit äitiinsä.

Katkaisi välit äitiin

Kylie koki, ettei hänen veljelleen ole reilua elää pelinappulana, nähdä siskoaan vain toisinaan ja joutua sitten taas erotetuksi tästä.

– Elämä ilman kontaktia häneen tuntui ainoalta loogiselta vaihtoehdolta, ei vain veljeni vuoksi, vaan myös oman mielenterveyteni vuoksi, Kylie sanoo.

Yllättäen äiti tarjosi Kylielle tien vapauteen, kun hän oli 26-vuotias.

– Äiti sanoi, että minun pitäisi elää omaa elämääni ja jättää hänet rauhaan. Menneinä aikoina olisin anonut ja itkenyt ja ollut onneton, vain, jotta äiti olisi siinä lähellä, mutta olin jo itkenyt liikaa kyyneliä. Joten annoin äidille sen, mitä hän halusi. Hänen viimeiset sanansa minulle olivat: "Minun olisi pitänyt abortoida sinut, kun se vielä oli mahdollista".

"Olen hyvässä paikassa henkisesti"

Jätettyään äitinsä taakseen Kylie tunsi olevansa kevyt ja vapaa. Vaikka elämä vapaana narsistisesta äidistä ei ollut helppoa, hän koki, että hänen vuosia kantamansa taakka oli poissa.

Kylie nyt. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Viisi vuotta tuon jälkeen olen hyvässä paikassa henkisesti, tunteen ja hengen tasolla, Kylie kuvailee.

Kylie suri veljensä ja lapsuutensa menetystä. Hän toivoo, että voisi vanhempana tutustua sisaruksiinsa uudelleen.

Kylie on myös perustanut blogin, jossa kertoo elämästään ja kokemuksistaan. Moni ihailee sitä, miten hän on selvinnyt kokemastaan; Kylie uskoo kokemustensa tehneen hänestä sitkeän.

– Olen vahva, ja se on se yksi asia, josta voin kiittää äitiäni. En olisi näin vahva ilman sitä tuskaa, jota hän minulle aiheutti. En olisi ollut tarpeeksi rohkea aloittamaan omaa yritystoimintaa ja antamaan sille kaikkeani. En osaisi arvostaa asioita tarpeeksi ja hukuttaa läheisiäni rakkauteen. Enkä ennen kaikkea olisi ollut tarpeeksi urhea saamaan omaa ääntäni takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja