Mainos

Kyberrikollisuus huolestuttaa – Pohjoismaiden poliisit yhteistyöhön

Pohjoismaiden poliisiylijohtajat ovat päättäneet tehostaa tiedustelutietojen vaihtoa, perustaa yhteisiä tutkintaryhmiä sekä tiivistää yhteistyötä kyberrikollisuuteen liittyvien ilmiöiden analysoinnissa.

- Kyberrikollisuus koetaan erittäin suurena uhkana tulevaisuudelle ja torjuntakeinojen kehittäminen nähtiin tärkeänä kaikissa Pohjoismaissa. Poliisiylijohtajat olivat lisäksi yhtä mieltä siitä, että kansainvälinen yhteistyö, Euroopassa Europolin ja globaalisti Interpolin kautta, on ensiarvoisen tärkeää, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo.

- Keskustelussa korostettiin myös tarvetta yhteistyöhön laajasti kaikkien muiden viranomaistahojen, yksityisten alan toimijoiden ja yritysten sekä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Lappiin ehkä yhteispartioita

Poliisiylijohtajat käsittelivät myös kaikissa pohjoismaissa esillä olevia hallintorakenneuudistuksia. Suomessa ja Ruotsissa ne ovat käynnissä. Norjassa ja Tanskassa aiheesta on keskusteltu. Poliisitoiminnalta vaaditaan tehoa ja tuloksia ja hallinnon kuluja sekä kustannuksia arvioidaan kriittisesti.

Suomi, Ruotsi ja Norja keskustelivat myös yhteispartioinnin mahdollisuuksista Lapissa. Tornionjokilaakson osalta asiaa käsiteltiin ruotsalaisten ja suomalaisten välillä, Pohjois-Lapin osalta norjalaisten ja suomalaisten kesken.

– Pohjoismailla on yhteinen lainsäädäntöperinne, yhteiskuntien arvomaailma ja tapa toimia on samankaltainen. Pohjoismaat muodostavat yhtenäisen markkina-alueen myös rikollisuuden osalta. Siksi helppo ja mutkaton yhteistyö kaikilla poliisitoiminnan alueilla on ensiarvoisen tärkeää, sanoo Paatero.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.