Kuvat: Naantalin ökylinna puhuttaa – luultiin Putinin asunnoksi

Naantalissa pienelle tontille rakennettu hulppea kivilinna on aiheuttanut varsinaisen huhumyllyn. Niiden mukaan taloa olisi rakennettu jopa Venäjän presidentti Vladimir Putinin ex-puolisolle.

Kaupungin arkkitehti ei tiedä lainkaan, mistä eriskummalliset huhut ovat lähteneet liikkeelle. Rakennusluvatkin ovat kunnossa.

Naantalin Taimontielle on hiljattain valmistunut näyttävä, mutta suomalaisittain epätavallisen näköinen kivilinna.

– Alkuperäisesti siihen haluttiin rakentaa vieläkin enemmän torneja ja se muistutti enemmän linnaa. Nytkin se kuitenkin sopii huonosti ympäristöön ja voisin sanoa, että kaupunkikuvallisesti kyse on tapaturmasta. Mielenkiintoinen kysymys kuitenkin on, miten sen olisi laillisesti saanut estettyä. Suunnitelmia muutettiin useaan otteeseen ja lain mukaan on mentävä, kertoo Naantalin kaupungin arkkitehti Kirsti Junttila

– Tämä on jo pari vuotta vanha suunnitteluasia, ja ammattini puolesta yritin sopeuttaa sitä ympäristöön. Yritin sanoa, että se ei sovi maisemaan ja että talo kannattaisi rakentaa niin, että sen voisi muuttaa useamman asuttavaksi. Tämä ei onnistunut.

Neliöitä yli 1300

Tontilla oli ennen autokorjaamo. Kivilinna on viereisen viisikerroksisen kerrostalon kokoluokkaa. Kaavassa sanotaan, että paikalla voi olla paritalo, ja sellaiseksi se rakennettiin.

– Monia muutoksia tehtiin. Muun muassa täyspeililaseja ei hyväksytty, vaikka nytkin lasit hieman heijastavat. Suunnittelijan kanssa ei ollut ongelmia, mutta omistaja halusi pitää päänsä. Olisi luullut, että omistaja haluaisi niin isolle talolle enemmän ilmaa ja tilaa, mutta ei. Se rakennettiin pienelle tontille.

Naantalin kaupunki myi tontin Pasi Runolalle 251 000 eurolla vuonna 2010, kertoo Turun Sanomat. Rakennuslupaa haettiin yksityiselle, kivirakenteiselle paritalolle. Luvanhakijana oli Runolan perustama asuntoyhtiö Asunto Oy Naantalin Devil's Rock. Rakennuslupahakemuksessa rakennuksen kerrosalaksi on merkitty 1313 neliömetriä.

Vaitonainen omistaja

MTV yritti tavoittaa omistajaa puhelimitse tuloksetta. Runola kuuluu muun muassa Raisiossa toimivan Pirilän Kukkatalon omistajasukuun. 

Turun Sanomat kertoo, että kaupungissa on jo pitkään liikkunut tieto, että Taimontien linnaa rakennetaan jollekin upporikkaalle venäläiselle oligarkille. Huhujen mukaan rakennuksen edustalla on myös nähty venäläisissä diplomaattikilvissä olevia autoja. Erään sitkeän huhun mukaan rakennukseen asettuu Venäjän presidentin Vladimir Putinin ex-puoliso Ljudmila Putina

– En todellakaan tiedä mistä nämä huhut ovat lähteneet liikkeelle, kertoo Junttila.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja