Kuvat karusta löydöstä Nurmijärvellä: Onko tässä kuollut susi?

Uudeltamaalta löytyi lauantaina oletettu suden raato. 

– Arvioimme, että kyseessä on naaraspuolinen, nuori yksilö, Markku Tuominen Itä-Uudenmaan poliisista kuvailee Nurmijärvellä tehtyä mahdollista susihavaintoa MTV Uutisille. 

Oletettu suden raato löytyi Nurmijärveltä tie 130:lta eli Vanhan tien numero kolmen varrelta lauantaiaamuna. 

Tuominen kertoo, että poliisipartio kutsui hänet paikalle tunnistamaan tien pientareelle kuollutta eläintä. Poliisin viran ohella Tuominen toimii suurpetoyhdistyksessä. 

– He näkivät, että kyseessä ei ole tavanomainen koira. Erilaisia suteen liittyviä piirteitä on kartoitettu, Tuominen kertoo.

Piirteiden perustella kyseessä on oletettavasti susi. Vielä ei ole tiedossa, mistä yksilö oli saapunut Palojoelle Nurmijärvelle, lähelle Hämeenlinnan tien rinnakkaistietä.

Tuominen lisää, että kun hän saapui paikalle lauantaina ennen puoltapäivää, oletettu susi oli ollut kuolleena jo useamman tunnin.

Oletettavasti nuori naarassusi oli joutunut aamuhämärässä moottoriajoneuvon töytäisemäksi, ja kuollut tien pientareelle. Pään alueen vammat viittaavat Tuomisen mukaan myös tähän havaintoon.

Susihavaintoja on Tuomisen mukaa tehty tämän vuoden puolella useampia Uudellamaalla. Hänen mukaansa ruuhkahuippu oli tammikuun puolella, jolloin tehtiin useita havaintoja, joista tosin osa osoittautui koiriksi. Esimerkkinä susitapauksista Tuominen mainitsee Vihdissä olleen suden, joka tappoi valkohäntäpeuran paikallisen lammen jäällä.

Lauantain susiepäily on toimitettu Eviralle jatkotutkimuksiin. Tulokset saadaan Tuomisen arvion mukaan tämän viikon aikana.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Nurmijärven uutiset

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja