Kuvat: Blondi tuli taloon -tähti hurmasi kirkkokonsertissa: ”Hälvä on vahva tulkitsija”

Monelle tv:stä tuttu näyttelijä Anu Hälvä hurmaa nykyään myös kirkkokonserteissa.

Näyttelijä ja laulaja Anu Hälvä on monille tuttu 90-luvun tv-sarjoista. Hälvä hurmasi aikoinaan muun muassa sarjoissa Blondi tuli taloon, Metsolat ja Ihmeidentekijät. Hän myös nappasi suosituimman naisesiintyjän Telvis-palkinnon vuonna 1995.

Viime vuosina Hälvää ei juuri ole julkisuudessa ja seurapiiritapahtumissa nähty. Sunnuntaina hän esiintyi Helsingin Kannelmäen kirkossa Soi kunniaksi Luojan -konsertissa.

Hälvä on koulutukseltaan oopperalaulaja ja musiikin maisteri.  Diplomilaulajaksi hän valmistui vuonna 2000. Konsertissa hän esiintyi yhdessä pianisti Jouni Someron kanssa.

MTV.fi ei tavoittanut Hälvää, mutta Kannelmäen seurakunnan tiedottaja Tiittu Paju kertoo konsertin olleen ihastuttava.

– Väkeä oli paikalla yli 300. Sanoisin, että se on runsaasti.

– Juonnot olivat hyvät ja tulkinnat hienoja. Anu on todella vahva ja selkeä tulkitsija, Paju kiittelee.

Paju uskoo Kirkko & Kaupunki -lehden artikkelin lisänneen väen kiinnostusta konserttiin. Jutussa esiteltiin Hälvän uraa sekä kirkon akustiikkaa.

– Varmasti kirkon akustiikka kiinnosti, mutta voihan se olla että tuttu nimi (Hälvä) on myös houkutellut väkeä paikalle. Yleisössä oli paljon myös meille ei niin tuttuja kasvoja, Paju kertoo.

Hälvä ja Somero  ovat tehneet jo pitkään taiteellista yhteistyötä, lähes 20 vuotta. Kannelmäen kirkossa illan avausnumerona kuultiin Luigi Luzzin säveltämä Ave Maria. Sen jälkeen ohjelmassa oli sekä perinteistä että modernimpaa suomalaista gospelia ja negrospirituaaleja. Pianosoolona kuultiin mm. Jouni Someron sovitus Sibeliuksen Finlandiasta.

– Siitä Somero sai kirkossa hienot aplodit, Paju myhäilee.

Vaikka Hälvää ei enää ole nähty televisiossa, on hän tehnyt musikaalirooleja ja ohjannut teatterituotantoja eri puolilla Suomea. Hälvän ohjaama Luxemburgin kreivi -operetti sai ensi-iltansa lauantaina Lohjalla.

Lue myös:

    Uusimmat