Mainos

Kuva: Vastaanottokeskukseksi kaavaillun sairaalan seinä töhrittiin hakaristillä – "Tosi pahalta tuntuu"

Salon Märynummen kylään kaavailtu vastaanottokeskus on saanut runsain mitoin vastustusta.

Vastaanottokeskusta suunnitellaan Halikon sairaalaan, joka koki ilkivaltaa viime viikon keskiviikon ja torstain välisenä iltana tai yönä. Seinään oli piirretty hakaristi, jonka alle oli kirjoitettu "You are not welcome" eli ette ole tervetulleita.

– Tosi pahalta tuntuu. Enemmän nämä vastustajat pelottavat kuin itse turvapaikanhakijat, Märynummen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Nieminen kertoo harmissaan.

Vartiointiliike havaitsi seinässä olleen vihaviestin, josta ilmoitettiin poliisille. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

– Sanoivat, että nuoret ovat asialla, mutta en tiedä. Vaikea sanoa, kuka on tehnyt, varmaankin joku näistä vastaanottokeskuksen vastustajista, Nieminen pohtii.

Niemisen mukaan Märynummen kyläyhdistys ei ole pyytänyt vastaanottokeskuksen perustamista, mutta yhdistys ei ole sitä myöskään sitä vastustanut. Kyläyhdistys on kuitenkin saanut osansa vihapostista.

– Ketään ei ole henkilökohtaisesti uhkailtu, mutta vastaanottokeskuksen perustaminen on saanut aikaan kiihkeää vastustusta. Tälläkin hetkellä sähköpostissani on useita viestejä, kyläyhdistystä vastaan aiotaan nostaa muun muassa juridista juttua. Tämä on kurjaa, Nieminen sanoo.

Poliisilla tieto tapauksesta

Salon poliisi on tietoinen asiasta, ja siitä on tehty vahingontekoilmoitus.

Suomen Punainen Risti suunnittelee Märynummelle 200-paikkaista vastaanottokeskusta. Toiminta voitaisiin käynnistää parissa viikossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.