Mainos

Kuusi ehdokasta Venäjän presidentinvaaleissa

Vaalikomissio hylkäsi seitsemän ehdokastarjokasta, muun muassa toisinajattelija Vladimir Bukovskin.

Venäjän maaliskuisiin presidentinvaaleihin on hyväksytty kuusi ehdokasta, maan keskusvaalikomissio on ilmoittanut Moskovassa.

Vaalikomissio on sen sijaan hylännyt seitsemän ehdokastarjokasta. Yksi heistä on neuvostoaikainen toisinajattelija Vladimir Bukovski. Hän ei vaalikomission mukaan täytä ehdokasvaatimuksia, koska hänellä on Britannian passi ja koska hän on asunut kymmenen viime vuotta Britanniassa.

Jo ennakkoon pidetään selvänä, että vaalit voittaa varapääministeri Dmitri Medvedev, jonka presidentti Vladimir Putinin on nimennyt suosikikseen. Medvedev on valittu Yhteinen Venäjä -puolueen ehdokkaaksi.

Muita hyväksyttyjä ehdokkaita ovat kommunistien Gennadi Zjuganov, liberaalin SPS-puolueen Boris Nemtsov, joka oli varapääministeri 1990-luvulla, sekä Kremliä lähellä olevan liberaalidemokraattisen puolueen Vladimir Zhirinovski.

Presidentinvirkaa ovat tavoittelemassa myös entinen pääministeri Mihail Kasjanov ja pienen Demokraattisen puolueen johtaja Andrei Bogdanov, mutta heidän on vielä kerättävä kahden miljoonan ihmisen allekirjoitukset päästäkseen virallisesti ehdokkaiksi.

(MTV3-STT–Reuters–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.