Kuumalle kelille ei näy loppua – Pekka Pouta ennustaa koko loppukesän jatkuvan helteisenä!

Mikäli kuukausiennustetta on uskominen, kuumia kelejä riittää vielä pitkään.

Tänään on tähänastisen kesän kuumin päivä, ainakin Porissa ja Turussa, MTV:n meteorologi Pekka Pouta vahvistaa. Ja mikäli tulevien viikkojen ennusteita on uskominen, lämpöä riittää vielä tulevillekin viikoille.

– Koululaisten koko loppuloma näyttää selvästi keskimääräistä lämpimämmältä, Pekka Pouta ennustaa.

Pouta kertoo, että tuorein kuukausiennuste helottaa punaisena Suomen yllä. Sen mukaan Suomen säätila näyttää keskimääräistä lämpimämmältä elokuulle asti.

Kuumaa ja pilvetöntä

Ennusteen mukaan korkeapaine jatkuu Suomessa pitkään, joten tulossa näyttäisi olevan runsaasti kuumia ja aurinkoisia kesäpäiviä.

– Kaikkein kuumimmat lämpötilat loppuvat viikonloppuna ukkoseen, mutta hyvin todennäköisesti ne vielä palaavat. Erittäin todennäköisiä ovat hellelukemat, vaikka lämpötilat eivät nousisi 30 asteeseen, 25 astetta on hyvin todennäköistä.

Helteisillä säillä on vaikutusta Poudan mukaan ainakin sinilevätilanteeseen.

– Se näyttää nyt huonolta. Sillä on vaikutusta myös ihmisten jaksamiseen.

Pekka Pouta muistuttaa, että kuukausiennusteen luotettavuus laskee sitä mukaa, mitä pidemmältä ajanjaksolta sitä katselee. Kuukausiennuste antaa arvion viikon keskimääräisestä lämpötilasta, joten päiväkohtainen vaihtelu on mahdollista. Poudan mukaan kuukausiennuste on kesäisin epäluotettavimmillaan. 

Kuinka kuumaa kotipaikkakunnallasi on? Katso ennuste 3 seuraavalle päivälle tästä!


Lue myös:

    Uusimmat