Mainos

Kuumaa lomasäätä Välimerellä, taifuuni riehuu Taiwanissa

Lomasäät ovat yhä parhaimmillaan Välimerellä ja Mustanmeren ympäristössä. Tällä hetkellä maapallon rajuin sääilmiö on taifuuniksi voimistunut Trami Tyynellämerellä Taiwanin pohjoispuolella. Taifuuni on voimakkaimmillaan tänään.

Välimerellä lämpötilat ovat laajalti yli 30 asteessa.

– Vaikka Suomessa onkin jo viikonlopun hallaöiden takia syksyn tuntua, eletään Välimerellä nyt vuoden kuuminta aikaa. Myös vedet ovat uimakelpoiset. Välimerellä meriveden lämpötila on 25–28 astetta, toteaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Myös Kanariansaarilla on takuuvarmaa aurinkoa ja hellettä. Lämpö ei kuitenkaan ole niin tukalaa kuin Välimerellä, sillä tuuli vilvoittaa ja merivesi on viileämpää.

Taifuunista tulvia

Taiwanin pohjoispuolella etenevä taifuuni Trami heikkenee vähitellen Kiinan rannikolle liikkuessaan.

– Tänään taifuunin tuulet ovat vielä paikoin 30-35 m/s, puuskissa yli 40 m/s. Tämä voi aiheuttaa tuhoja Taiwanissa, mutta Taipei säästynee kovimmilta tuulilta. Vettä voi tulla jopa satoja millimetrejä vuorokaudessa, sanoo Markus Mäntykannas.

Suurinta tuhoa aiheuttavatkin juuri suuret sademäärät. Äkilliset tulvat ja mutavyöryt ovat mahdollisia. Trami ja voimakkaat monsuunisateet ovat jo aiheuttaneet pahoja tulvia muun muassa Manilassa Filippiineillä.

Yhdysvaltojen länsiosassa varoitellaan kuivuuden aiheuttamista metsäpaloista, kun taas kaakkoisissa osavaltioissa on voimassa tulvavaroituksia.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.