Mainos

Sää viilenee – loppuviikolla jo hallaöitä

Sää viilenee koko maassa kylmän rintaman kulkiessa pohjoisesta etelään. Yöt kylmenevät selvästi. Loppuviikolla voi olla hallaa etenkin Lapissa ja Pohjanmaalla.

Kylmä rintama kulkee tänään keskiviikkona Lapin yli kohti etelää. Sadekuuroja voi tulla Keski- ja Pohjois-Lapissa sekä Pohjois-Karjalassa. Muualla pilvisyys vaihtelee, ajoittain paistaa aurinko. Lämpötila on aurinkoisilla alueilla Etelä-Lappia myöten 20-23 asteessa.

Jo ensi yönä Lapissa voi olla paikoin hallaa. Aamulla voi esiintyä sumua etenkin Länsi- ja Pohjois-Suomessa.

– Torstaina päivällä kylmä rintama liikkuu hieman voimistuneena eteläisen Suomen yli ja tähän liittyy paikallisia sade- tai ukkoskuuroja. Etelän aurinkoisilla alueilla päästään vielä 20 asteeseen. Sadekuuron osuessa kohdalle lämpötila laskee 15 asteen tienoille, toteaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Rintaman jälkipuolella sää viilenee, mutta muuttuu aurinkoisemmaksi. Lämpötilat ovat 14-18 asteessa. Lapissa voi jälleen tulla sadekuuroja.

– Torstain ja perjantain välisenä yönä hallanvaara on suurin Pohjanmaalla ja Lapissa, mutta muuallakin voi olla paikoin hallaa. Rannikoilla lämpötila ei laske alle kymmeneen asteeseen, sillä meri lämmittää rannikoita, sanoo Markus Mäntykannas.

Perjantaipäivä on poutainen lukuun ottamatta Lappia. Siellä saadaan paikoin sadekuuroja ja pilvisyys on runsasta. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat 15-20 asteessa, pohjoisessa 10-15 asteessa.

Viikonloppuna korkeapaine liikkuu Suomen yli itään ja vähitellen sää lämpenee erityisesti pohjoisessa. Yöt ovat yhä kylmiä.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, merisää ja maailman sää.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.