Kuulostaako tutulta? Näin suomalaiset tekevät aloitteen sänkypuuhiin

Studio55.fin seksikyselyyn vastanneista puolet kertoi harrastavansa seksiä vähintään kerran viikossa, ja peräti 78 prosenttia haluaisi rakastella ainakin viikoittain. Mutta kuinka aloite tehdään?

Kyselyyn vastanneista miehet ilmoittivat harrastavansa seksiä useammin kuin naiset, ja he olivat huomattavasti useammin myös aloitteen tekijöitä. Miehistä lähes kaikki, 95 prosenttia, myös kertoivat haluavansa seksiä vähintään kerran viikossa, kun naisista kolmannekselle riittäisi harvemminkin.

Innokkaimpia olivat ne, joiden suhteet olivat vielä alle viisi vuotta vanhoja. Näissä suhteissa myös aloitteellisuus oli useammin molemminpuoleista. Kuitenkin myös puolet niistä, jotka eivät harrasta seksiä, haluaisivat sitä vähintään kerran viikossa.

Vastaajat kertoivat aloitteen tekemiseen olevan monenlaisia tapoja. Toiset vihjasivat hienovaraisesti, muutamat viettelivät estottomasti ja jotkut suhtautuivat asiaan arkisesti – joskus jopa tylysti.

Rakkautta ilmassa

Monelle vastaajalle aloitteet olivat täynnä romantiikkaa, sähköä ja eroottista latausta. Myös suhteissa, joissa ei asuttu saman katon alla, seksi kuului olennaisena osana kohtaamisiin.

– Aloite on jo siinä, että tapaamme. Se kuuluu fyysiseen kohtaamiseemme luonnollisesti.

– Illalla suihkussa käymisen jälkeen tapaamme ottaa lasit viiniä, ja sitten alkaa yleensä tapahtua. Se voi alkaa niska-hartiahieronnalla tai sitten, jos on enemmän haluja, niin suuseksillä.

– Suhteemme on melko tuore. Harrastamme pientä flirttiä jatkuvasti. Flirttailu johtaa seksiin aina tilanteen sen salliessa.

– Kumppani odottaa kotiintuloani yleensä alasti, ja tuskin ehdin kunnolla riisuutua ja ottaa suihkun, kun hän on jo kimpussa.

– Tilanteet voivat tulla aivan yllättäen minulle, ja sekin vasta mielenkiintoista on: katseesta, kosketuksesta, ja usein vielä yöllä sängyssä.

– Tanssilattialla, ravintolassa, teatterissa jopa bussissa tai junassa. Aloitteen voi tehdä kumpi tahansa.

Lomalla vastaajat kertoivat romantiikan kukkivan aivan erityisesti. Alkoholi tunnetusti poistaa estoja, ja monelle lasi tai pari viiniä tarkoittaa, että luvassa on sellainen ilta. Myös eroottisilla elokuvilla vinkattiin puolisolle mieliteoista.

– Matkoilla joskus, jos on otettu viiniä tai on ollut muuten hauska ilta vieraittemme kanssa.

– Lomamatkat ja viikonloppumatkat, ja joskus jokin sopiva filmikin tekee hyvää

– Aloite tehdään hulluna humalassa.

Säännöllistä aikaa seksille

Toisilla pareilla oli tottuneita tapoja ja selviä aikoja seksille. Seksiä harrastettiin säännöllisesti esimerkiksi viikonloppuaamuisin, saunan jälkeen tai vapaailtoina. Aina aikataulut eivät kohtaa, ja neuvokkaimmat järjestivätkin seksitreffit jo etukäteen.

– Saunapäivän piristykseksi pannaan!

– Sunnuntai-iltana, ennen nukkumaanmenoa. Tylsä tapa!

– Aamukahvin ja tupakan jälkeen silloin, kun vaimolla on iltavuoro tai vapaa.

– Jos satumme olemaan sängyssä yhtä aikaa. Mies on illanvirkku ja minä aamuvirkku, joten missä välissä?

– Avomies ehdottaa rakastelua hyvissä ajoin. Esimerkiksi aamulla töihin lähdettäessä hän kysyy, sopisiko rakastelu illalla.

– Aamuisin, kun on juuri herätty. Aamuseksi on ihanaa!!

– Tekstiviestillä tai sähköpostilla. Tehdään seksitärskyt illaksi, päiväksi, aamuksi, viikonloppureissuilla, miten milloinkin.

Lapset vievät usein aikaa parisuhteelta, ja kotona asuvat teinitkin rajoittavat vanhempien rakkauselämää. Moni kertoikin, että lasten poismuutto oli tehnyt kodista varsinaisen rakkauden pesän.

– Aloite tehdään arkiaskareiden keskellä, mutta koska meillä on lapsia, toiminta usein jää iltaan, kun lapset nukkuvat.

– Aloitteen voi tehdä kotona melkein milloin vain. Nyt kun lapsia ei ole enää kotona, voi rakastella milloin siltä tuntuu.

Arkinen asia

Monesti aloite seksiin oli arkinen, ja liekki saattoi leimahtaa niin television ääressä kuin tiskatessakin.

– Se tilanne vaan tulee, kun ollaan kotona ja maataan sohvalla ehdottomasti vaatteet päällä vierekkäin. Tai sitten vaan kysyn, jos ukko hieroisi vähän...Hän ei voi tehdä aloitteita, koska menetän kiinnostukseni, jos ukko tekee aloitteen.

– Mieheni oli kerran riisunut kaikki vaatteet pois päältään laittaessaan ruokaa.

– Päivän aikana saatetaan vihjailla puheissa tai eleissä siihen suuntaan. Joskus sängyssä nukkumaan mentäessä koskettelua tai kiehnäämistä, josta homma lähtee käyntiin.

– Seksi kuuluu päivääni yhtälailla kuin syöminen. Ja luontevaahan se on illalla, kun mennään nukkumaan. Unikin tulee paremmin.

– Vaikka ei aina haluaisikaan, niin yleensä ymmärrämme asian tärkeyden, jo toimintakyvyn ylläpitämisen vuoksi.

Sänky kutsuu

Aina ei tarvittu sanoja, ja aloitteeksi saattoi riittää samassa sängyssä nukkuminen. Seksi saattoi olla myös osa nukkumaanmenoa. Joillekin tämä oli arjen romantiikkaa, kun taas toiset ehkä olisivat toivoneet enemmän viettelyä ja vihjailua.

– Kun aikaa on kulunut paljon edellisestä kerrasta, niin mies käy levottomaksi aamuisin.

– Rutiinilla lähes aina saman kaavan mukaan.

– Sängyssä, kun haluaisin nukkua. Mies kyllä jaksaa vehdata, kunnes olen hereillä ja mukana rakastelussa.

– Aloite tehdään sängyssä, kun kaikki mielenkiintoiset ohjelmat ovat menneet tv:ssä.

– Saman peiton alle tulemisella. Ei siinä pahemmin puhuta tai pussata. Kovin on teknistä touhua.

"No annatko?"

Pitkissä suhteissa ei aina kainostella, ja vihjeet saattoivat olla hyvinkin suorasanaisia.

– Mies kysyy, että oltaisko sillee?

– Yleensä minä kysyn vaimoltani, miten tänään olisi…?

– Vaikkapa että: " tänään on saunapäivä".

– Aamulla mies vetää peiton päältäni.

– Milloin vain mies ehdottaa, että haluaisi naida, eikä siinä muuta tarvita.

Kuvat Colourbox.com

Kyselyyn osallistui Studio55.fi-sivustolla 15–20.3.2012 yhteensä lähes 800 vastaajaa.

64 prosenttia heistä oli naisia ja 36 prosenttia miehiä. 51 prosenttia vastaajista oli 55−64-vuotiaita, 25 prosenttia alle 55-vuotiaita, 22 prosenttia 65−74-vuotiaita ja 2 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja