Mainos

Kuuden loman lukuvuosi kouluihin?

Koulujen kesälomaa ehdotetaan lyhennettäväksi. Tilalle kaavaillaan kuuden loman lukuvuotta. Jyväskylä tarjoutuu kokeilemaan uutta järjestelmää kouluissaan jos ehdotukselle löytyy kannatusta.

Uusi kouluvuosi alkaisi ehdotuksen mukaan elokuun ensimmäisenä päivänä ja päättyisi kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen.

Koulupäiviä olisi edelleen 190 ja lomapäivien määrä pysyisi ennallaan, mutta kouluvuosi jaettaisiin kuuteen jaksoon ja jokaisen päätteeksi olisi vähintään viikon mittainen loma.

Lomia olisi uudessa koulussa siis kaikkiaan kuusi: kaksi syyslomaa, joululoma, talviloma, pääsiäisloma ja kesäloma. Edellisen kerran on koulun työvuoteen rohjettu kajota 70-luvun alussa kun siirryttin viisipäiväiseen kouluviikkoon.

Opetusala ei hankkeelle lämpene

Opetushallituksen pääjohtaja Jukka Sarjala ei esitykselle lämpene. Kansa pitäytyy hänen mukaansa mieluimmin vanhassa. Kun koulu joskus on päättynyt kesäkuun puolella on huuto jo siitäkin ollut aivan hirveä.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ puolestaan sanoo jo nykyisen lainsäädännön antavan kunnille runsaasti liikkumavaraa.

Uudenlaisen kouluvuoden yhteensovittamisessa vanhempien lomien ja lastenhoidon kanssa saattaisi olla tuskaisia ongelmia.

Lisäksi systeemi vaikeuttaisi opettajien kesällä tapahtuvaa jatkokoulutusta.
(MTV3/Erkki Juuri-oja)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.