Mainos

Kustavilaiset ovat ylpeitä merestä ja pirtuhistoriasta

Taksiyrittäjä Sami Säynäslahti on asunut Kustavissa Varsinais-Suomessa koko ikänsä, 46 vuotta. Taksiakin mies on ehtinyt ajaa jo neljännesvuosisadan. Päätös Kustaviin jäämisestä oli melko helppo.

– Asun tämmöses vanhassa sukutilassa, olen kuudes polvi täs talos. Viljelen myös maata, ja autoilust alun perin tuli semmonen sivuelinkeino, mutta sit se kääntys kyl aivan toisin päin, sanoo Sami Säynäslahti.

Kustavi herää kesällä eloon lomalaisten myötä. Taksin takapenkillä harmitellaan näinä aikoina kuntauudistusta ja eurokriisiä. Kesäisissä keskusteluissa näkyy myös se, että meri on kustavilaisille tärkeä.

– No, tottahan sitte tämmösessä pitäjässä, missä on merta paljon ni kysytään, että kuinka kalaa tulee ja mistä sitä mahtais saada. Tietysti lomalaisilla kalastaminen on yks semmonen tärkeä osa.

Meri, luonto ovat kustavilaisten ylpeydenaiheita, ja joillekin myös kieltolain aikaiset pirtuajat 20- ja 30-luvuilla.

– Tämä oli yks reitti, mitä kautta pirtu kulki sitte kaupunkeihin ja ihmisille. Tietysti tämmöset ihmiset, jotka kalasti ja tunsivat vetensä niin oli helpompi kulkee ja kattoo ajankohdat, millon työtä tehdään.

Taksiyrittäjä Sami Säynäslahden mukaan Kustavi sopii asuinpaikaksi rauhaa hakeville.

– Tämä on hyvin rauhallinen pitäjä muuna aikana kuin kesällä, mut tiettyjä valmiuksia täytyy olla. Täytyy esimerkiksi välillä tehdä montaa työtä ja jos on koulutettu ihminen, niin täytyy olla valmis kulkemaan sitä pidempää työmatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.