KuPS jyräsi historialliseen cup-mestaruuteen – tähtipelaajalta neljän maalin ilotulitus

KuPS jyräsi jalkapallon naisten Suomen cupin mestariksi voittamalla Olympiastadionilla pelatussa finaalissa HJK:n 5–0. Loppuottelun ykköshahmo oli maalipyssy Gentjana Rochi, joka viimeisteli peräti neljä osumaa.

HJK oli ottelun alussa pelissä hyvin mukana, ja Jenna Topra laukoi pallon kaukaa ylärimaan. Pikkuhiljaa KuPS alkoi vyöryä kohti helsinkiläisten maalia, ja pallo oli avauspuoliajalla kolmesti HJK:n maalivahdin Annika Laihasen selän takana.

KuPS siirtyi 24. minuutilla onnekkaasti johtoon, kun Anni Hartikainen lähetti pallon laidalta maalille. Pallo otti kimmokkeen HJK:n Lotta Kalskeesta ja meni verkon perukoille.

Sen jälkeen alkoi Rochin näytös, kun hän tykitti pallon 31. ja 44. peliminuutilla komeilla vedoilla maaliin.

HJK aloitti toisen puoliajan terävästi ja oli todella lähellä kaventaa 52. minuutilla, kun Lotta Lindström laukoi ja pallo osui lopulta KuPSin puolustajan Emmi Sirenin pelastamana ylärimaan. HJK ei saanut myöskään jatkotilanteesta palloa maaliin.

Lopulta KuPS iski vielä kahdesti. Ensin Rochi viimeisteli 78. minuutilla kulmapotkutilanteessa 4–0-lukemat. Heti perään Rochi pelattiin yksin läpi, ja hän laukoi tylyt loppunumerot.

Cupin mestaruus on KuPSin naisille kautta aikain ensimmäinen. KuPS on voittanut kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta ja johtaa tämän kauden Kansallista liigaa. HJK on jäänyt KuPSista kuusi pistettä ja on kakkossijalla.

Cupin finaalin yleisömääräksi ilmoitettiin 1 382 katsojaa.