Mainos

Kuopion yliopistosairaalassa paljastui kavallus

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (Kys) on paljastunut taloudellinen väärinkäytös. Kysin tänään julkaiseman tiedotteen mukaan sairaalassa lähes 30 vuotta työskennelleen henkilön epäillään syyllistyneen kavallukseen. '

Epäilty toimi esimiesasemassa. Sairaala jätti tapauksesta rikosilmoituksen poliisille. Alustavien tutkimusten mukaan kyseessä on useiden kymmenientuhansien eurojen kavallus. Irtisanottu työntekijä on tunnustanut tekonsa ja luvannut maksaa kavaltamansa varat korkoineen takaisin sairaalalle, Kysistä kerrottiin.

Irtisanottu esimies kirjoitti väärennettyjä laskuja sairaalan nimissä ja ohjasi niistä saadut rahat omalle pankkitililleen. Väärinkäytöksiä tapahtui useita vuosia. Tapausta käsiteltiin myös Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa tänään. Hallituksen puheenjohtajan Jouni Mutasen mukaan se oli esillä lähinnä informaatiomielessä. Hän ei halunnut tarkemmin kommentoida tapausta.

-Asiasta keskusteltiin hallituksessa. Virallisia päätöksiä ei tehty. Virkamiesjohdon ja hallituksen kanta oli samansuuntainen, että siitä on syytä tiedottaa mahdollisimman nopeasti ja oma-aloitteisesti tiedotusvälineille, Mutanen sanoi.

Yliopistosairaala on tehostanut viime vuosina sisäistä valvontaa ja tarkastusta taloudellisten väärinkäytösten estämiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.