Mainos

Kuopion perhesurmaajalle yli 14 vuotta vankeutta

Kuopion käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 14 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen 40-vuotiaan kuopiolaisen Seppo Juhani Kokkosen, joka surmasi vaimonsa ja kolme pientä lastaan Kuopiossa viime juhannuksena.

Tuomio tuli neljästä murhasta. Oikeus katsoi mielentilatutkimuslausunnon mukaisesti, että mies oli teot tehdessään täyttä ymmärrystä vailla. Käräjäoikeus äänesti tuomiosta. Kaksi lautamiestä katsoi, että mies toimi täydessä ymmärryksessä, joten hänet olisi tuomittava elinkautiseen vankeuteen. Äänten mennessä tasan lievempi kanta voitti.

Kokkonen puukotti perheen kesämökillä Kuopion Lamperilassa 35-vuotiaan vaimonsa sekä 5- ja 7- vuotiaat pojat ja 2-vuotiaan tyttären. Hän yritti myös surmata itsensä. Käräjäoikeuden mukaan teot olivat erittäin raakoja ja julmia. Oikeus totesi, että täyttä ymmärrystä vailla tehdystä murhasta maksimirangaistus on 15 vuotta, vaikka inhimillisesti katsoen ja ihmiselämän arvostamisen kannalta Suomessa noudatettavaa maksimirangaistusta on pidettävä kohtuuttoman lievänä. Aivan maksimiakaan ei tuomittu, koska käräjäoikeuden mukaan uhreja voi joissakin muissa samalla tavalla toteutetuissa murhissa olla vielä enemmän.

Surmattu vaimo tutustui viime pääsiäisenä Tallinnan-risteilyllä erääseen mieheen, jonka kanssa hän alkoi pitää yhteyttä. Aviomies pääsi tilanteesta selville ja masentui pahoin. Surmapäivän aamuna vaimo uhkasi erolla. Mielentilatutkimuksen mukaan miehen persoonallisuushäiriö ja masentuneisuus heikensivät oleellisesti hänen kykyään säädellä käyttäytymistään. Hänessä todettiin myös narsistisia ja pakko-oireisia piirteitä. Sekä tuomittu, syyttäjä että uhrien omaiset ilmoittivat valittavansa tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.