Mainos

Kuopion ja Espoon energiafuusio kaatui

Kuopion kaupunginvaltuusto päätti tänään yksimielisesti, että kaupunki luopuu Kuopion Energian ja Espoon Sähkön fuusiosta. Päätös merkitsee runsas vuosi sitten solmitun aiesopimuksen raukeamista. Kuopion ja Espoon energiayhtiöiden piti muodostaa Kaupunkienergia Oyj, johon piti tulla myös muiden kaupunkien energiayhtiöitä.

Fuusion toteutus takkuili heti alkuvaiheessa, koska Kuopion kaupunginvaltuuston fuusiopäätöksestä valitettiin lääninoikeuteen, eikä päätöstä voitu panna täytäntöön. Kuopiossa virisi myös vilkas keskustelu siitä, että fuusio olisi epäedullinen kaupungille. Aiesopimuksen purkaminen sai Kuopiossa lisäkannatusta, kun Fortumin tytäryhtiön Imatran Voiman tytäryhtiö Länsivoima Oyj osti helmikuussa 27 prosenttia Espoon Sähkö Oyj:n osakekannasta.

Kaupunginjohtaja Kari Häkämiehen mukaan Länsivoiman osakeomistus on vienyt käytännössä Espoon Sähköltä pörssiyhtiön luonteen, koska osakkeista hyvin pieni osa on tällä hetkellä likvidejä. Kaupunginvaltuusto päätti nimetä työryhmän valmistelemaan energiatoiminnan järjestämistä vastaisuudessa. Päätöksenteon pohjaksi on valmisteltava selvitys Kuopion Energian toimimisesta itsenäisenä yksikkönä. Espoo on aiemmin ilmoittanut vaativansa vahingonkorvauksia, jos kuopiolaiset luopuvat fuusion aiesopimuksesta. Kaupunginjohtaja Häkämies ilmoitti tänään, ettei korvauksiin ole perustetta, koska varsinaista sopimusta ei ole edes solmittu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.